Od početka vanrednog stanja i proglašenja pandemije u Čačku se povećao za 80 broj korisnika koji koristi usluge narodne kuhinje. S obzirom na to da među njima ima lica koja imaju više od 65 godina, trenutno ih je na evidenciji 24 osim zaposlenih u Crvenom krstu, veliki deo posla obavljaju i jedinice civilne zaštite.

Zaposleni u Crvenom krstu Čačak napominju da sugrađane najviše brine da li će imati dovoljno hrane. Rukovodstvo ove ustanove ističe da nema razloga za brigu, namirnica ima dovoljno.

Foto: Infopress

,,Pri narodnoj kuhinji se priprema i distribuira hrana za oko 720 korisnika”, rekla je sekretar Crvenog krsta Čačak, Biljana Davidović.

Pripadnika jedinice civilne žaštite opšte namene grada Čačka ima 167, raspoređeni su na obezbeđivanju objekata, dežurstava, ali i na zadacima podele hrane, namirnica i na poslovima dezinfekcije. Na broj telefona situacionog centra 0800 -112-032, građani mogu da se obrate za pomoć, podsetio je načelnik Štaba za vrenredne situacije u Čačku, Bratislav Zečević.

Foto: Infopress

Trenutna situacija uzrokovana povećanom ranjivosti zahteva od svih članova društva da uzmu učešće jer u današnje vreme ne smemo zaboraviti ni značaj tople ljudske reči. Na adresu Crvenog krsta Čačak javili su se brojni donatori, a iz ove ustanove apeluju da su građanima neophodna sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciju prostora. Telefon za podršku u okviru Crvenog krsta je 032/372 -559.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here