Prethodnog dana su stigli rezultati 23 uzorka pri čemu su u Čačku izolovana četiri pozitivna na korona virus, a u Gornjem Milanovcu jedan. Do sada su u Čačku potvrđena 64 slučaja, Gornjem Milanovcu 25, Lučanima tri i Ivanjici jedan, ukupno 93.

Dobili smo i podatak da je na nivou Moravičkog okruga testirano 537 ljudi i od njih uzeto 756 uzoraka.

Prethodna tri dana registrovana su dva smrtna slučaja kod osoba ženskog pola rođenih 1935. i 1936. godine. One su preminule u Kliničkom centru Kragujevcu, a podatak smo dobili tek danas kada je administracija počela da radi.

Ukupan broj preminulih na području Moravičkog okruga je 12, odnosno iz Čačka je preminulo devet osoba, Gornjeg Milanovca dve i iz Ivanjice jedna.

Zavod za javno zdravlje obavestio je da u staračkim domovima nema obolelih, kao i da u prihvatilištu imamo šest lica koji su zdravi.

U hali u Atenici trenutno se nalazi 16 osoba.

U bolnici je tokom prethodnog dana bilo 13 pregleda, a bila su i dva prijema.

Pošto su tri pacijenta otpuštena, jedan prebačen u „plavu halu“, a jedan koji je na respiratoru transportovan u Kragujevac, trenutno su na infektivnom hospitalizovana 23 pacijenta.

U ambulanti u LJubiću je pregledano 11 pacijenata, od toga 10 je bilo sa povišenom temperaturom. U izolacionoj sobi Doma zdravlja dva pacijenta su bila sa povišenom temperaturom, a Hitna pomoć je pregledala jednog pacijenta na terenu koji je bio u febrilnom stanju.

RFZO navodi da su u Gornjem Milanovcu dva lica, koja su bila pozitivna na korona virus, a zatim izlečena, otpuštena i sada se vode u bazi u Službe za transfuziju, što nije slučaj sa tri otpuštena pacijenta iz Čačka jer su oni bili sve vreme negativni na COVID-19.

Policijska uprava u Čačku obavestila je da je 251 lice na meri izolacije, da su svi provereni, odnosno da su bili kod svojih kuća.

Kršenje javnog reda i mira kao i zabrane kretanja nije bilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here