Odlukom Vlade Srbije od utorka 21. aprila počele su sa radom zanatske radnje. Pomenutom odlukom vrata su  ponovo otvorile i auto-škole u Srbiji, naravno, uz sve mere predostrožnosti koje su predviđene kao zaštita od korona virusa, od broja prisutnih kandidata na časovima do obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica.

-Ograničen je broj kandidata na polaganjima, kako kandidata na polaganjima tako i tokom teorijske obuke. Na polaganju teorijskog ispita može biti tri kandidata jer imamo dva ispitivača, što je ukupno pet osoba. Na časovima teorije mogu da budu prisutna četiri kandidata uz predavača. Časovi praktične obuke su ostale isti, s tim što će kandidati sada morati da nose masku i rukavice, kao i instruktori. Bez zaštitne opreme kanidati neće moći da prisustvuju časovima. Vozila će se dezinfikovati nakon vožnje svakog kandiata, navodi Dragana Lučić iz auto-škole AMSS.

Kandidati koji su već upisali auto-škole nastaviće tamo gde su stali, u skladu sa ograničenjima koja i dalje postoje, pre svega policijskog časa koji počinje u 18 časova.

-Kandidati nastavljaju sa obukom s tim da prioritet imaju kandidati koji imaju zakazane ispite. Za početak će biti minimalan broj časova, jer kao što znamo vanredno stanje još uvek nije ukinuto i moramo voditi računa o zdravlju svih nas, podseća Dragana.

Put do dozvole po novim zakonskim propisima traje gotovo šest meseci, nekada i više, zavisno od broja kandidata, dok se cene obuka kreću od 70.000 do 80.000 dinara i može se platiti na šest ili više mesečnih rata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here