Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čitaoci sa nestrpljenjem dočekali otvaranje biblioteke

post-title


Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" u Čačku danas je otvorila vrata i za čitaoce. Korisnici mogu da razduže knjige, pozajme do tri naslova ili da produže članarinu. Nastavak rada organizovan je u skladu sa preporukama za zaštitu zdravlja čitaoca i zaposlenih, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa korona.
[caption id="attachment_45726" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress[/caption]
Čitaoci su sa nestrpljenjem više od mesec dana čekali početak rada, pridržavajući se mera opreza, uz obavezno korišćenje maski i rukavica poštovali su preporuku i da u odeljenju ne bude više od troje. Oni smatraju da od više desetina hiljada neknjižne građe, i više od 250 000 skeniranih dokumenata, ali i u katalogu od 153.000 knjiga uz pomoć zaposlenih za koje kažu da su veoma profesionalni i posvećeni poslu uvek pronađu pravi naslov.
[caption id="attachment_45727" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress[/caption]
,,Građa koja se vraća u biblioteku odlaže se na namenskim pultovima i policama, i na ovaj način ostaje izolovana najmanje 24 časa pre vraćanja u fond i ponovnog izdavanja", rekao je direktor biblioteke, dr Bogdan Trifunović.
[caption id="attachment_45728" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress[/caption]
Sva odeljenja nastaviće da pružaju uslige korisnicima putem telefona, ali i elektronske pošte. Podsećamo Vas na radno vreme biblioteke od 8 do 18 časova radnim danima i od 9 do 14 časova subotom, dok će ogranci u seoskim sredinama naknadno početi da rade.
[caption id="attachment_45729" align="alignnone" width="1920"] Foto: Infopress[/caption]


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar