U želji da javnost što pre obavesti o planiranim aktivnostima, Fakultet tehničkih nauka u Čačku je danas organizovao konferenciju za medije na kojoj je govorio profesor dr Milan Plazinić, prodekan za nastavu i vanredni profesor na Fakultetu. Nakon što je svojim kolegama uputio reči zahvalnosti za napor koji su uložili da bi nastava mogla nesmetano da se odvija i u uslovima vanredne situacije, prof. dr Plazinić je najavio da od ponedeljka, 25. maja 2020. godine, Fakultet organizuje vežbe u laboratorijama kojima su studenti u obavezi da prisustvuju. Obavezne laboratorijske vežbe će biti organizovane tako da se osigura bezbednost i studenata i profesora.

Foto: Reflektor

Ono što sve studente, sigurno najviše interesuje, su ispitni rokovi. Prodekan za nastavu je najavio da će prvog juna početi zakasneli aprilski rok koji će trajati ukupno tri radna dana i biti organizovan u tri termina. Istovremeno, studenti će moći da prijave ispite za junski i julski rok. „Sve ispitne aktivnosti počinju od 1. juna i završavaju se do 20. junaˮ, najavio je prof. Plazinić. Kraj juna je rezervisan za aktivnosti vezane za upis budućih studenata. Naime, prijava kandidata za 6 akreditovanih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija će trajati od 24. do 26. juna, a svi zainteresovani će moći da se prijave lično ili elektronskim putem.

Prijemni ispit je zakan za 2. jul kada prijavljeni kandidati polažu jedan od ponuđenih predmeta. Budući brucoši sve dodatne informacije vezane za prijemni ispit mogu naći na sajtu Fakulteta. Od prodekana saznajemo da  u školsku 2020/2021. godinu Tehnički fakultet u Čačku upisuje ukupno 320 studenata na 260 budžetskih i 60 samofinasirajućih mesta. Upis se zvanično završava 11. jula. Prof. Plazinić je svim budućim studentima poželeo sreću na prijemnom ispitu.

Prodekan za nastavu je ovu priliku iskoristio da najavi i novi trogodišnji studijski program, Informacione tehnologije u mašinstvu, za koji se u narednim danima očekuje dobijanje akreditacije. „Ukoliko se dobije zvanična potvrda akreditacije novog programa, mi ćemo i taj konkurs objaviti, pa svi oni koji su zainteresovani za kombinaciju informacionih tehnologija i mašinstva, mogu da se prijave.  Na ovom programu ćemo imati 30 mestaˮ, izjavio je za Reflektor prof. Plazinić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here