Propala fabrika nameštaja “Napredak” dobila je potupuno novo ruho za samo nekoliko meseci. Požeška kompanija Inmold kupila je ovog nekadašnjeg giganta koji je otišao u stečaj, i u ponedeljak se očekuje početak proizvodnje u hali koja se prostire na preko 1000 kvadratnih metara.

„Ova kompanija iz Požege je najbolji dokaz, koliko su domaće porodične firme bitne za razvoj lokalnih zajednica, ali i cele Srbije. Nama su strani investitori izuzetno važni, ali ne smemo da zaboravimo ove uspešne naše investicije koje svedoče o tome da Srbija krupnim koracima ide napred, da imamo čime da se ponosimo. Ovde se proizvode roboti istog kvaliteta kao i u Nemačkoj, ovde imate zaposlene obrazovane, mlade ljude i to je zaista pravi uspeh, izjavila je prilikom posete Požegi, Ana Brnabić.

Fabrika nameštaja od 2017. godine je u stečaju, a njena vrednost procenjena je na 140 miliona.

“Drago mi je što ovo mesto ponovo živi i što smo uspeli da na mestu gde je bila propala fabrika sada pokrenemo novu proizvodnju. Trudićemo se da napravimo savremenu firmu, koja može ponosno da stoji rame uz rame sa svetskim kompanijama”, izjavio je vlasnik Inmolda, Goran Janković.

Predsednica Vlade je istakla da ova opština ima izuzetan potencijal i da će svoj dodatni procvat doživeti sledeće godine kad kroz Požegu prođe autoput.

„Težak period za ovu opštinu je prošlost i sada nas očekuju bolji dani. Dolaskom autoputa i dodatnim ulaganjem u infrastrukruru, Požega će postati odlično mesto za ulaganje i dolazak investitora, koji će zaposliti, pre svega mlade ljude koji su se odlučili da ostanu u Srbiji hvala im na tome. Požega ima 65 hektara industrijske zone i to je fenomenalan kapacitet, koji mora biti maksimalno iskorišćen”, naglasila je Brnabić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here