U opštoj bolnici u Čačaku trenutno je hospitalizovano 169 ležećih pacijenata, od čega je njih deset u životnoj opasnosti i nalaze se na respiratorima. U protekla 24 sata od posledica inficiranja korona virusom, život je izgubio šezdesetjednogodišnji muškarac.

„Situacija je vrlo ozbiljna. Kliničke slike i kod mlađih i kod starijih pacijenata su izuzetno teške. Ono što je najveći problem, jeste da i dalje imamo veći prijem od otpusta pacijenata. Za dva dana otpušteno je 26 ljudi, a primljeno njih preko 50“, rekao je dr Miroslav Sretenović, direktor vbolnice u Čačku.

U interesu je da nova zgrada bolnice u Čačku još uvek ne pređe u kovid sistem, zbog ostalih pacijenata kojima je neophodna lekarska pomoć.

„Naš cilj je da pronađemo kompromisno rešenje, još oko 150 ležajeva i na tome ćemo raditi narednih dana. Broj pregleda je neznatno smanjen, a ono što očekujemo jeste manji broj zaraženih krajem ove sedmice. Bolnica je sad na udaru, ali borićemo se da prevaziđemo ovu situaciju. Jedino što nas plaši jeste da korona virus ne uđe u staračke domove“, izjavio je dr Mihailo Luković.

Na teritoriji Moravičkog okruga do sada je korona virus potvrđen kod 242 osobe, preminulo je 19 pacijenata – iz Čačka 14, Gornjeg Milanovca dva, i troje iz Ivanjice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here