Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Korona virus u Čačku polako gubi bitku: Broj hospitalizovanih pao na 36, na respiratoru jedna osoba

post-title



Čačak - Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 36 pacijenata, od kojih je šest na intenzivnoj nezi. U proteklom danu obavljeno je 26 pregleda, primljene su dve novooboolele osobe, a otpuštene tri. Na respiratoru sa težom kliničkom slikom je jedna osoba.

„Ukupno do 15.avgusta otpuštena su 354 pacijenta sa teritorije Moravičkog okruga i četiri iz drugih okruga, tako da konstantno opada broj zaraženih i obolelih i nadam se da će mere biti ublažene. Lično mislm da je došlo vreme za popuštanje mera, ali sve zavisi od ponašnja građana. Mislim da će ograničenja ostati samo na masovnim javnim okupljanjima, a sve ostalo treba da se vrati u normalne tokove”, rekao je dr Mihajlo Lukovikć rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona viruisa MO.

Što se tiče oslobađanja kapaciteta Bolnice, trenutno su ispražnjeni rehabilitacija, palijativna nega i infektivno odeljenje.

„Međutim, ona vitalna odeljenja, interno , koronarna jedinica i neurologija su još uvek zauzeti, tako da se ti kapaciteti još uvek nisu vratili u neki normalan rad. Nadamo se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da ta odeljenja vratimo u normalno funkcionisanje Bolnice”, kazao je dr Miroslav Sretenoivć, direktor Opšte bolnice u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar