Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Preminuo Radenko Luković, nekadašnji zamenik gradonačelnika

post-title


U Čacku je danas u 69. godini života preminuo Radenko Luković, bivši zamenik gradonačelnika Čačka i jedna od najupečatljivijih ličnosti čačanskog političkog i privrednog života. Luković je preminuo posle kraće i teške bolesti.


Radenko Luković je rođen 3. juna 1952. godine u Čačku. Nakon završene čačanske Gimnazije stiče zvanje diplomiranog ekonomiste na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Tokom profesionalne karijere obavljao je poslove finansijskog direktora Fabrike reznog alata u Čačku, predsednika Upravnog odbora Čačanske banke, direktora Grafičkog centra „Cane“ i direktora i vlasnika firme "Bord".


Radenko Luković bio je prvi predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku, a od 2012. do 2016. godine obavljao je funkciju zamenika gradonačelnika Čačka. Od 2016. do 2020. godine bio je odbornik u skupštini grada i predsednik Nadzornog odbora rudnika "Resavica". Nakon lokalnih izbora 21. juna trebalo je da preuzme funkciju člana Gradskog veća. Luković je važio za jednog od najboljih čačanskih ekonomista i vrsnog poznavaoca privrede. Tokom svog mandata na poziciji zamenika gradonačelnika ostao je upamćen po finansijskoj konsolidaciji javnih preduzeća koja su do tada konstantno poslovala u minusu. Zaslužan je i za oporavak čačanske Čipsare koja je nakon neuspele privatizacije ponovo krenula sa radom 2013. godine. Član upravnog odbora FK Borac bio je u vreme do tada najvećih uspeha kluba od 1994. do 1997. godine.

Radenko Luković je iza sebe ostavio suprugu Jasnu, sinove Vladimira i Bojana i unuke Lenku, Vukana i Dmitra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar