Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Srbiji nema pravde ni za mrtve!

post-title


Vlasnik štamparije "Studio za dizajn" Andrija Bajić preminuo je pre nepune 3 godine, a za života nije dočekao pravdu, jer je prema pravosnažnoj presudi godinama čekao naplatu duga od vlasnika "Čačanskih novina" i Ozonpress-a Stojana Markovića. Taj dug za svog života nije naplatio, niti je to mogao da učini njegov sin jer je Marković tu firmu ugasio i otvorio nove preko kojih ponovo uzima novac iz budžeta Srbije.

Sve je počelo 2008. godine kada je Bajić tužio Markovića zato što nije platio obaveze za štampanje "Čačanskih novina", a prema pravosudnoj presudi koja je doneta 2012. godine Marković je bio dužan da za štampanje, kamatu i sudske troškove isplati dva miliona dinara, ali to nikada nije izmirio.

Bajić je svojevremeno izjavio da mu je, na ime troškova štampanja materijala uplaćeno samo 18 hiljada dinara, a da je Marković, koji je inače u to vreme bio gradski odbornik, kao vlasnik lokalnog medija dobijao sredstva iz gradskog budžeta, u međuvremenu promenio firmu i žiro račune.

" Marković radi šta hoće, nemam više mogućnosti da se borim, a kilogrami i kilogrami materijala su mu odštampani. Obraćao sam se svim institucijama, počev od suda i tužilaštva do predsednika Republike, ali odgovora nema ", kazao je Bajić 2016. godine dok je protestovao ispred suda.

Bajić je preminuo, a Marković sa novim firmama nastavlja da ispumpava novac iz budžeta, a da svoje obaveze ne izmiruje. Tako je sa jos jednom firmom godinama koristio prostorije u vlasništvu grada Čačka, ali ih razume se nije plaćao. Kada je dug narastao na oko 800 000 dinara jednostavno je ugasio firmu i otvorio novu. Prošle godine njegove firme od grada Čačka dobile su blizu 700 000 dinara, a od države blizu 2 miliona dinara.

Stojan Marković u skupštinskim klupama kao odbornik i u isti vreme vlasnik medija koji se finansiraju iz budžeta

Tako će po svemu sudeći biti i ove i svake naredne godine, a porodica Bajić svoj novac neće dobiti nikad.

https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=Vc12u9BXLsg

MediaPortal/Novosti



Komentari

Andrija je umro ljut i besan na zakon pre svega, a zatim na "gospodina" Stojana Markovica, koji se slobodno i bez grize savesti seta ulicama naseg grada, cekajuci novu zrtvu.

Čačak

26.10.2021 14:50


Ostavite komentar