Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bliži se drugi čačanski polumaraton: 27. septembra Čačak trči

post-title


Drugi čačanski polumaraton biće organizovan 27. septembra sa početkom u 9 časova na Gradskom trgu, odakle će startovati trke na 5, 10 kilometara i polumaraton (21,097 km). Organizator ovogodišnjeg polumaratona je Atletski klub ,,ČAAK" u saradnji sa lokalnom samoupravom i prijateljima sporta.

Na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovaće i naši reprezentativci, koji su ostvarili značajne rezultate na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu. Naime, Ivana Ilić zauzela je prvo mesto u trci na 100 metara, dok je Ognjen Nikolić zauzeo drugo mesto u trci na 5000 metara.

Ivana Ilić - Foto: Infopress

Takmičari kreću od restorana ,,Proleće" stazom koja je dobro obeležena i bezbedna. Za trku se mogu prijaviti ljubitelji atletike, bez obzira na fizičku spremnost, a prijavom će učuniti i dobro delo.

,,Deo novca od startnina ići će u humanitarne svrhe, a biće postavljene i kutije za prikupljanje humanitarne pomoći na Gradskom trgu u vreme trke," rekla je članica Organizacionog odbora, Snežana Ilić.

Foto: Infopress - Ognjen Nikolić

Osim uobičajene organizacije koju podrazumeva jedan ovakav sportski događaj, potrebno je ispuniti i uslove da sve prođe bezbedno po zdravlje ljudi, istakao je trener Atletskog kluba ,,ČAAK", Dragan Dukanac.

Lokalna samouprava podržava ovakve manifestacije, a trudi se i da doprinese da mladi sportisti imaju dobre uslove za treniranje.

Na trci ce učestvovati i sportisti iz Bosne i Hercegovine. Broj takmičara biće ograničen zbog preporuka epidemiologa  koje se tiču okupljanja na otvorenom prostoru. Publika može pratiti trku duž staze, uz poštovanje mera zaštite, a održavaće se i distanca između takmičara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar