Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Gradonačelnik Todorović obišao Ateničko vrelo

post-title


Prilikom obilaska radova na vodovodu "Ateničko vrelo", 4. oktobra 2020. godine, gradonačelnik Čačka, g. Milun Todorović, obišao je i Spomen-kompleks na Ateničkom vrelu. Prema njegovim rečima, ovo nekada omiljeno izletište brojnih Čačana, zaslužuje da mu bude vraćen stari sjaj kroz obnovu i uređenje samog Spomen-kompleksa i asfaltiranje 300 m puta do vrela uz izgradnju parkinga za posetioce. Na ovaj način, stvorili bi se bolji uslovi za razvoj turizma u ovom kraju, jer bi brojni posetioci planine Jelice dobili još jedan značajan i uređen lokalitet na turističkoj mapi grada.

Radovi na vodovodu "Ateničko vrelo" koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji, uskoro će biti završeni. Na dubini od 43 m pronađena je bistra voda kapaciteta 18 l/s, što će biti dovoljno da se svih 520 domaćinstava snabdeva vodom direktno iz ove bušotine. Na ovaj način će biti rešen dosadašnji problem zamućenja vode, kao i dosadašnji nedovoljan kapacitet iz vrela. Vrednost ovih radova je 1,5 miliona dinara.

U ranijem periodu, na ovom području je izgrađena kanalizacija u dužini od 650 metara za 25 domaćinstava, čime je rešen višegodišnji problem zagađenja Ateničke reke, poznate po brojnim ribnjacima pastrmke, a stvoreni su i uslovi za otvaranje fabrike vode. Vrednost tih radova je iznosila 3,3 miliona dinara, a radove su zajednički finansirali Grad Čačak, MZ Atenica i g. Aleksa Sredojević, vlasnik fabrike.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar