Trofejni srpski trener Dušan Duda Ivković veruje da je jedini motiv Željka Obradovića da se vrati trenerskom poslu odlazak u NBA ligu.

Obradović je bez angažmana otkako je napustio klupu Fenerbahčea na kraju prethodne sezone.

“Trenirao sam Željka i bio mi je pomoćnik, porodično smo prijatelji i kumovi. U skladu s tim mogu i da iznesem mišljenje da bi jedan pravi i veliki motiv za Željka Obradovića da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom bio odlazak u NBA. Više puta je odlazio u Ameriku i verovatno će i tokom ove prazne sezone za koju se odlučio to učiniti. Tvrdim da bi jedina prava motivacija za Željka bila da preuzme NBA tim. A tom timu to bi bila izvanredna prilika da ga uzme”, rekao je Ivković u intervjuu za “Nedeljnik”.

Obradović boravi u Srbiji gde je gledao utakmice Partizana u Beogradu te Borca u Čačku i učestvovao u pojedinim košarkaškim akcijama kao što je bilo otvaranje terena u čast Željka Rebrače na Voždovcu.

“Moj predlog mu je bio da ne pravi ponovo pauzu. To nije dobro za trenere. Kada je sedeo sedam dana sa predsednikom Fenerbahčea, bio sam uveren da će da nastavi u Istanbulu. Ipak, on je prelomio drugačije i tom odlukom je i mene iznenadio. Tada sam shvatio da je u Feneru izgubio mnoge motive. Došlo je do zasićenja i u takvim situacijama treba tražiti novi motiv. Prema mom mišljenju, to je NBA”, dodao je Ivković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here