Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Odlična partija Borca u Podgorici ali nedovoljno za još jedno iznenađenje (VIDEO)

post-title


U 3. kolu ABA lige Borac je otišao put Podgorice, gde se u Sportskom centru  ,,Morača“ sastao sa ekipom Budućnosti. Predviđanja da će u rečenom susretu Crnogorci bili favoriti su se obistinila. Bez obzira na veliki trud i snažan otpor, četa Marka Marinovića je na koncu meča morala da položi belu zastavu, pa je Budućnost slavila na domaćem parketu rezultatom 86:83 (19:26; 29:18; 12:11; 26:28).

Već od prvog sudijskog podbacivanja Borac je zaigrao vrlo hrabro i energično. Naravno, drugačije nije ni mogao. Zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali i fantastičnim rešenjima u napadu, Čačani su na početku napravili seriju od šest postignutih poena, bez ijednog primljenog. Naročito je Džons zadavao velike muke odbrani Budućnosti. Na drugoj strani, tek nakon dva minuta igre domaćin je uspeo da postigne prve poene. Međutim, Borac nije nameravao da se zaustavi, već je sa još dva dobra napada pobegao na plus osam (2:10). To je primoralo trenera Mijovića da pozove minut odmora. Nakon što su dobili savete, igrači Budućnosti su krenuli daleko bolje, pa je sa dve trojke Popović smanjio deficit. Ali Borac je nastavio da koristi svoje šanse, naročito nakon prodatih lopti domaćina, što je bilo dovoljno da se sačuva prednost stečena u uvodnim minutima susreta. Štaviše, krajem deonice Borac je uspeo da nakon trojke raspoloženog Miletića pobegne na devet poena rastojanja (17:26). Jedino što je Budućnost učinila jeste da malo smanji deficit.

Druga deonica započela je sa nekoliko grešaka na obe strane, što je uticalo na kvalitet igre oba tima. Loš period prvi je prekinuo domaćin preko Ivanovića. Međutim, Gavrilović je već u sledećem napadu odgovorio adekvatnom merom, da bi se na njega se nadovezao Smit, tako da je Borac vrlo brzo i lako vratio plus devet (22:31). Nakon tih dobrih napada usledila je ,,suša“ u realizaciji gostiju, pa je trener Marinović zatražio tajm aut. Odmah je Smit spustio loptu na dno mrežice, pa je tako prekinuo niz loših napada Borca. U narednim minutima rasplamsala se velika borba na obe strane. Budućnost je na sve načine pokušavala da preuzme kontrolu meča. Velikim naporom uspeo je domaćin da u samoj završnici prvog poluvremena prevede rezultat na svoju stranu semafora (48:44), što je, imajući sve u vidu, bio veliki uspeh.

Baš poput druge, i treća četvrtina je bila vrlo neefikasna na svom početku. Iako je igrao dobru odbranu, Borcu je falila bolja završnica u ofanzivi. Tek nakon tri minuta igre pogodio je Džons, i to sa linije slobodnih bacanja. Sjajnom igrom on je na pravi način parirao protivniku. Međutim, problem Borca ležao je u činjenici da je on bio jedini igrač Borca kadar da pruža otpor. Doduše, nije ni Budućnost bila ništa bolja, tako da je gostujući sastav uspevao da drži priključak. Očito je da su se oba tima mučila da pronađu pravi ritam. Iako nije igrao kako je želeo, domaćin je krajem trećeg dela igre po prvi put stekao prednost od 10 poena (60:50). Ali kada se činilo da Borac nema rešenje u napadu, on je serijom 5:0 uspeo sve da demantuje i da vrati neizvesnost u utakmicu. Na pomolu je bila zanimljiva i neizvesna završna četvrtina.

Odlučujući deo igre Borac je startovao vrlo hrabro. Tokom proteklih 30 minuta uvideli su Čačani da imaju snage da se nose sa favorizovanim domaćinom, pa su sa tim saznanjem započeli poslednji deo igre. Međutim, uprkos silnom trudu Borca, Budućnost je sa par pogodaka Ivanovića pobegla na plus 10 (68:58). U tim momentima našli su se gosti u lošoj situaciji, jer su bili primorani da jure rezultat. Ali onda je Borac ponovo odgovorio serijom 5:0 preko Nerandžića i Todorovića, tako da se situacija naglo poboljšala. S druge strane, Ivanović je nastavio da stavlja na velike muke odbranu Borca. On je bio nerešiva enigma za goste i ubedljivo najbolji igrač u redovima Budućnosti. Doduše, na mišiće iz uz veliku srčanost Borcu je nekako polazilo za rukom da ne dozvoli da se rival značajnije odlepi i reši pitanje pobednika. Takvo stanje je potrajalo negde do četiri minuta pred kraj meča. Tada je Budućnost sigurnom i pametnom igrom uspela da se odlepi i da, kako se činilo, stavi tačku na pitanje pobednika. Međutim, Borac je u samoj završnici okršaja na volšeban način uspeo da dobrano istopi zaostatak i da priđe na svega četiri koša minusa (80:76). To je bio alarm za klupu Budućnosti, koja je pozvala igrače na savetovanje. U poslednjem minutu domaćin je na znanje i iskustvo nekako uspeo da odbije napade gostiju i da meč okonča u svoju korist, iako je Smit pri rezultatu 86:83 imao šut za produžetak.

Ipak, treba odati priznanje Borcu, koji je sa svega devet igrača uspeo da pruži junački otpor favorizovanoj Budućnosti, i to u sred Podgorice. Nema sumnje da se tabor Marka Marinovića može ponosno i uzdignute glave vratiti u Čačak.

U narednom kolu Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Mornar iz Bara. Taj meč zakazan je za subotu 24. oktobar, a početak je u 17 časova.

KK Budućnost VOLI: Kobs 4, Ivanović 27, Edžem 10, Šehović 6, D. Nikolić 2, Apić 10, Z. Nikolić, Von, Popović 16, Rid 4, Žugić 7.

KK Borac: Tornton, Smit 10, Miletić 9, Gavrilović 3, Kočović 6, Nerandžić 10, Novaković 2, Džons 21, Todorović 5, Čarapić 17.

https://youtu.be/-WnTsj6GMCM
https://youtu.be/PK4U0kOE44Y
https://www.youtube.com/watch?v=NCXv8rif-6Y


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar