Moravski koridor  savremena saobraćajnica, po najvišim svetskim standardima u dužini od 112 kilometara spojiće  koridore 10 i 11 i praktično će biti žila kucavica centralne Srbije izjavio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. Na taj način, prema njegovim rečima, uz bezbedniju i bržu saobraćajnu komunikaciju sa drugim delovima Srbije, predstavljaće i veliku šansu za razvoj privrede Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga.

“Nama preostaje da još potpuno obavimo eksproprijaciju zemljišta od Adrana do sela Vrba ka Vrnjačkoj Banji i verujem da ćemo i taj posao brzo završiti. Realizacija ovog kapitalnog projekta otvara mogućnost za razvoj privrede, za dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta što će stvoriti bolje uslove za život naših građana” kaže dr Terzić.

“Novim auto-putem i uz ponovno uspostavljanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu “Morava” u Lađevcima,  ništa više neće biti daleko”  naglasio je gradonačelnik Kraljeva. Trasa auto-puta kroz kraljevački kraj proći će u dužini od pedesetak kilometara spajajući grad na Ibru najmodernijom, najbržom i najbezbednijom saobraćajnicom sa Preljinom i Čačkom na zapadu i sa Trstenikom i Kruševcem na istočnom kraku.

1 KOMENTAR

  1. Cena puta je bezmalo 1 milijardu evra!?? Za 10-ak godina kad, kladim se još ne bude gotov, imćemo po sadašnjem trendu 20hiljada stanovnika manje u Čačku i Kraljevu. A da podsetim Ča Bolnica nema Magnetnu Rez. nema Kardiologa, nema Endokrinologa ,nema Gastrologa ,…..a tad će prosek starosti u ovim gradovima biti preko 50god!?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here