Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Napreduju radovi na uređenju korita i bedema na Čemernici (FOTO)

post-title


Sa direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem i Milošem Radovanovićem, izvršnim direktorom za uređenje, korišćenje i zaštitu voda, rukovodstvo Grada Čačka obišlo je radove na uređenju i saniranju korita Čemernice.

U prethodnih pet godina, "Srbijavode" su investirale 224 miliona dinara u radove na Čemernici, kao i na uređenje vodotokove prvog reda.
Grad Čačak je izdvojio 60 miliona dinara za uređenje ovih, ali i vodotokova drugog reda.

U ovoj fazi radova kada se radi nadvišenje postojeće krune zaštitnog bedema od viskoh voda, kako u Baluzi, tako i u Konjevićima opredeljeno je 35 miliona dinara.
2014. i 2016. imali smo dramatične situacije, ali kritično je bilo i u junu ove godine kada smo samo zahvaljujući meštanima i javnim preduzećima uspeli da sprečimo veću štetu.

Zahvaljujući g. Puzoviću i njegovim saradnicima, sledeće godine nastavljamo radove između mosta u Konjevićima i Baluzi LJubićkoj.
U nastavku radova, na onim delovima gde ne bude moglo da se izvede kvalitetno izvođenje radova na bedemu, planirano je da bude izgrađena kamena podloga kako bi sva bujična voda nesmetano prošla.

Mi smo uvek spremni za nepredviđene situacije. Za nepredviđene situacije, u pripravnosti će uvek biti Civilna zaštita, Štab za vanredne situacije i javna preduzeća.
Sa ovim uređenjem korita i nadvišenjem obaloutvrda ili žaštitnih bedema  Čemernice, stvoreni su uslovi da meštani mnogo mirinije spavaju i da budu bezbedni u svojim domovima, izjavio je gradonačelnik Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar