Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U CSU Čačak održana tribina "Za prirodu zajedno"

post-title


U Centru za stručno usavršavanje Čačak,  priređena je tribina Značaj saradnje škole sa lokalnom samoupravom na zaštiti i unapređenju životne sredine. O značaju očuvanja prirode, govoili su predstavnici škola, a organizator je Centar za stručno usavršavanje,  uz podršku lokalne samouprave.  

U okviru projekta "Za prirodu zajedno" govorilo  se  o temama vezanim za  važnost čistog vazduha, cirkularnoj ekonomiji, ali i o selekciji primarnog otpada.  Profesor razredne nastave u OŠ ,, Sveti Sava", Aleksandra Strugar,  govorila je o putevima sticanja i primene znanja o zaštiti životne sredine,  a Ljiljana Đurović ukazala je na značaj implementacije zaštite životne sredine u rad škola I saradnja sa lokalnom zajednicom.

Foto: Infopress

Ovo je druga u nizu planiranih aktivnosti, a pored tribina, prirediće se i konferncija. Cilj je da se unapredi znanje iz oblasti ekologije , ali I da se kod mladih  razviju navike koje će doprineti zdravoj životnoj sredini.

Foto: Infopress

 Primeri dobre prakse ukazuju i na saradnju eko škola iz Čačka sa školama van granica naše zemlje. Prikazan je i eko film , a  predočeni su i  načini kako se kod mladih može uticati na razoj ekološke svesti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar