Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Milovan Ćirković: Posle Tanzanije evo me u Gani

post-title


 Pre nekoliko dana trener Milovan Ćirković zaputio se u Ganu gde će početi sa ozbiljnim radom u klubu Ašanti Gold, koji je minulu sezonu završio na trećoj poziciji u toj afričkoj državi.

– Tačno prošle sezone tim je završio kao trećeplasirani i igraće Kup Konfederacija Afrike. Cilj kluba u ovoj sezoni je da budemo među prve četiri ekipe. Sa timom sam proveo samo dva treninga, više sam sa strane posmatrao igrače – kaže za Mozzart Sport Čačanin Milovan Ćirković, popularni Ćirko.

Kada startuje liga Gane?

– Liga počinje 15. novembra i nemam baš vremena za pripreme pred početak sezone. Posebno, zbog toga što sam došao u Ganu pre nekoliko dana. Jedini sam Srbin u klubu.

Afrički kontinent vam nije nepoznanica. Gana je jedna u nizu zemlja u kojoj ste radili do sada?

– Druga po redu. Bio sam u Tanzaniji u dva navrata, tačnije 2008. i 2012. godine. Prvi boravak u Tanzaniji nije dugo trajao, svega tri meseca. Reč je o istom klubu, Simbi, sa kojim sam u drugom mandatu osvojio šampionat i ušao u top 16 u celoj Africi, ispali smo u Sudanu na penale.

Kao trener prenosili ste znanja na raznim stranama sveta. Gde ste još radili?

– U Aziji, najpre sam boravio u Kuvajtu gde sam sedam godina radio sa mlađim kategorijama. Zatim dva puta u Jordanu sa seniorima, potom u Saudijskoj Arabiji u Al Ahliju sa Milovanom Rajevcem. Onda u reprezentaciji Mjanmara sa Radojkom Avramovićem, pa opet sa Rajevcem na Tajlandu, nakon čega sam napravio pauzu sve do sadašnjeg angažmana u Gani. Tačnije, u klubu Ašanti Gold koji igra Premijer ligu Gane.

Kakav je igrački kadar kojim raspolažete?

– Mogu reći da su svi igrači talentovani, isti slučaj bio je i u Tanzaniji. Tehnički su dobro potkovani, trebalo bi poraditi na taktičkom delu. Ne bih želeo da nagađam i pravim poređenja sa igračima drugih timova. Za to ima vremena. Voleo bih da ispune moje zahteve u igri i neće biti problema. Tim je mlad, ima i stranaca u ekipi.

Kako vam se čini situacija sa koronom u Gani?

– Korona je prisutna, ali je na niskom nivou. Poštuju se mere, tačnije nošenje maski. Međutim, gužva je sveprisutna. Od glavnog grada Gane, gde je krkljanac i ludnica od gužve. Kada sam stigao u Akru zapitao sam se šta ću ja ovde. Ipak, brzo me je prošlo.

Temperature su kao i uvek visoke?

– Preko dana iznosi oko 35 stepeni, kiša u ovom periodu takođe nije retka pojava. Kažu da je januar najprijatniji mesec u toku godine.

I na kraju ugovor ste parafirali na više godina?

– Potpisan je na dve godine, ali ima nagoveštaja da ću preuzeti neku od reprezentativnih selekcija U21 ili U23. O tome je još rano govoriti. Šampionat se završava u aprilu 2021. godine – konstatuje Ćirković.

Milovan Ćirković je blizu dvadeset godina radio u Kuvajtu, Omanu, Saudijskoj Arabiji, Mjanmaru, Tanzaniji… Želimo mu puno uspeha i u Gani.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar