Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Drumski saobraćaj od početka godine smanjen za 50 odsto

post-title


Kao jedan od razloga za bolju statistiku u saobraćajnoj policiji navode i manji broj vozila na ulicama. Tranzitni saobraćaj opao je za 65 odsto, a za 30 domaći, jer zbog zabrane okupljanja nema turističkih putovanja, ni seminara.

Nove mere kriznog štaba odrazile su se i na saobraćaj. Ograničenje i zabrana radova noćnih klubova olakšali su rad saobraćajnoj policiji, pa je sada u centru pažnje dnevna kontrola, kažu u MUP-u gde se najčešće kontoliše brzina i uoptreba sigurnosnih pojaseva.

Osam odsto je manje poginulih za 10 meseci ove godine, a skoro 30 odsto manje povređeno, kažu u MUP-u. Ipak, ističu, stare navike vozači ne menjaju.

"Zaista je slika kada je u pitanju bezbednost saobraćaja kod nas iz godinu u godinu bolja, ali je značajan broj onih koji ne poštuju saobraćajne propise, u prvom redu to se odnosi na prekoračenje brzine, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, nepropisne upotrebe mobilnog telefona od strane vozača tako da su to prekršaji koji će biti u fokusu saobraćajan policije tako će biti i u nardenom periodu", kaže Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Meteorolozi najavljuju i prve snezne padavine,  a to znači da se na točkove moraju montirati i zimske gume. Ima ih dovoljno i njihove cene su pristupačne, pa se ne preporučuje kupovina polovnih ili takozvanih guma za sve sezone, jer zimskih guma ima, jeftine su i domaće i dobrog su kvavlteta.

"Mi uopšte ovih godina, a i do sada nikada ne prodajemo polovne gume, svakom preporučujemo nove gume", ističe šef servisa "Gudalović" Milan Đurić.

Najviše je izgubio drumski saobrćaj koji je od početka godine opao za 50 odsto. Parkirani su kamioni, autobusi za turistička putovanja, a šofera kojih je prošle godine bilo deficit sada su suficit, jer su susedne zemlje zbog korone mnoge koji su imali samo privremene papire vratili u zemlju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar