Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ove čačanske škole su i u nižim razredima prešle na onlajn nastavu

post-title


Učenici nižih razreda (od prvog do četvrtog) u jednoj osnovnoj školi – “Filip Filipović“, kao i dva odeljenja u OŠ “Tanasko Rajić“ i deo njih u OŠ “Dr Dragiša Mišović“juče nisu imali nastavu u svojim učionicama, već su, pošto je u nedelju njihovim roditeljima prosleđeno saopštenje od učitelja, prešli na onlajn nastavu, baš kao i stariji osnovci i srednjoškolci.

Ove podatke za “Večernje novosti“ je iznela Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave u Čačku, koja je dodala da su sve ostale škole, i pored poziva Sindikata obrazovanja Čačka da to ne čine, ipak, organizovale nastavu u učionicama za niža odeljenja, a u skladu sa Uredbom Vlade Srbije.

Ona je dodala da će o svim daljim koracima, pa i o eventualnim posledicama koje bi mogli da snose učitelji koji su prešli na onlajn nastavu, odlučivati republička prosvetna inspekcija.

Inače, roditelji mlađih osnovaca u Čačku su, kako su nam pojedini rekli, “u haosu“, i to zbog oprečnih informacija koje do njih stižu, a koje se tiču daljeg toka nastave njihove dece.

– Jedni pričaju da nastave nema, drugi da će je biti. I mi i deca smo sluđeni. Evo, danas jedno odeljenje ide u školu, drugo ne ide, i to u istoj školi. Ovo je katastrofa šta se radi, i to je samo još jedan u nizu stresova koje preživljavamo u ovo ludo vreme – rekla nam je Čačanka Jovana Ristić, majka osnovca.

Aktiv učitelja OŠ “Filip Filipović“, koji je odlučio da u ovoj školi ne bude nastave, prosledio je saopštenje roditeljima u kojima se navodi da je “došao trenutak kada lekcija života ima prednost nad lekcijom nastavnog sadržaja“.

– Kako je sve veći broj obolele dece, nas učitelja, pomoćnog i tehničkog osoblja škole, nismo više u situaciji da odgovorimo svom zadatku. Ovoga puta, nad naukom ima prednost život – stoji u obraćanju ovih učitelja roditeljima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar