Gradonačelnik Čačka Milun Todorovič nazvao je “najobičnijim populizmom“ inicijativu Gradskog odbora Narodne stranke da se neutrošeni novac iz gradskog budžeta preusmeri u lečenje dece.

On je na konferenciji za novinare rekao da bi ova politička organizacija trebalo bolje da pročita odluku o budžetu, u kojoj stoji da Grad Čačak ove godine nije opredelio novac za novogodišnju rasvetu, niti za koncerte na trgu povodom Nove godine.

Todorović je naglasio i da je svako ko je zatražio pomoć od grada tu pomoć i dobio.

– Grad Čačak izdvaja 42 miliona dinara za nezaposlene porodilje u jednoj godini. U Čačku taj novac prima 281 nezaposlena porodilja. To nije obaveza, ali je dobra praksa grada Čačka i ona će se nastaviti i u narednim godinama. Što se grada Čačka tiče, ne postoji zahtev koji je u protekle četiri i po godine bio odbijen. Nije postojao nijedan zahtev, bilo za lečenje dece, bilo za lečenje odraslih, koji je bio opravdan, a da Gradsko veće nije donelo odluku o pomoći. Bilo je tu pomoći većeg i manjeg obima, ali niko nije odbijen. Niti je bio niti će biti. Ova inicijativa je najobičniji populizam – istrakao je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here