Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na FTN u Čačku počelo prijavljivanje za pripremnu nastavu za prijemni

post-title


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačka u počelo je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni ispit koji prethodi upisu u prvu godinu studija u školskoj 2021/2022. godini.

Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem elektronskog obrasca posredstvom sajta FTN ftn.kg.ac.rs i trajaće do 13. marta 2021. god. 
Pored šest programa akademskih studija,  od ove godine u lepezi studija je i pet studijskih programa trogodišnjih strukovnih studija. 

Pre nego što se prijave za pripremnu nastavu kandidati treba da odluče da li žele da upišu akademske ili strukovne studije, a zatim se po slobodnom izboru opredeljuju za pohađanje nastave iz jednog od predmeta koji je ponuđen na studijskom programu za koji su zainteresovani. 
Budući studenti imaju mogućnost da biraju jedan od četvorogodišnjih studijskih programa osnovnih akademskih studija: Elektroenergetiku, Računarsko i softversko inženjerstvo, Mehatroniku,  Informacione tehnologije, Inženjerski menadžment ili trogodišnji akademske studije Informacione tehnologije u mašinstvu. Za svaki program ponuđena su dva ili tri predmeta za prijemni od kojih kandidat polaže jedan.

Na prijemnom ispitu za upis na jedan od studijskih programa strukovnih studija maturanti biraju između matematike ili testa znanja. Budući strukovni inženjeri mogu da se opredele za jedan od pet studijskih programa: Elektrotehnika i računarstvo, Mašinstvo i inženjerska informatika, Grafička tehnika, Proizvodni i ekološki menadžment i Informacione tehnologije.
Pripremna nastava će se održavati subotom i realizovaće je nastavnici i asistenti FTN. Da li će časovi priprema biti onlaj ili u neposrednom kontaktu na Fakultetu zavisi od epidemiološke situacije.

Cilj Fakulteta tehničkih nauka je da se pored omogućenog sticanja znanja, kandidatima olakša pristup prijemnom ispitu podsticanjem samopouzdanja i eliminacije treme pred važan događaj kao što je upis na fakultet. 
Pripremnu nastavu na FTN za prethodnih 12 godina pohađalo je skoro četiri hiljade kandidata iz gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar