Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Upozorenje: Na ovih 11 reka vodostaji će sutra biti u porastu, neki iznad redovne odbrane od poplava

post-title


Vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj će biti u porastu, kao i na Belom i Crnom Timoku, na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomića, objavio je Telegraf.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će tokom sutrašnjeg dana vodostaji na pojedinim rekama biti u porastu i da će dostići i prevazići redovnu odbranu od poplava.

Tokom 1. februara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj će biti u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava. Tokom 1. i 2. februara vodostaji na Belom i Crnom Timoku će biti u manjem porastu sa približavanjem granicama redovne odbrane od poplava. Vodostaji na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomić će 1. i 2. februara prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Kako su za danas najavili meteorolozi, naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo severne i zapadne predele, tokom prepodneva proširilo se i na ostale krajeve Srbije. Na planinama će padati sneg.

U nižim predelima severne i zapadne Srbije, danas tokom dana i sutra ujutru i pre podne, usled osetnog pada temperature, kiša će ponegde preći u susnežicu i sneg, a lokalno se može i lediti pri tlu.

U dodatnom upozorenju RHMZ navodi se da će u ponedeljak na području Vojvodine padati kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, sa najvećom verovatnoćom u Bačkoj i Sremu.

“Putevi Srbije” savetuju učesnicima u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, posebno u uslovima kada pada ledena kiša.

Vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na put



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar