Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Neverovatne slike sa Zlatibora, svi žele samo jednu stvar: Ispred Gold Gondole, posetioci čekaju sat vremena kako bi se provozali ovom turističkom atrakcijom (FOTO)

post-title


Čajetina - Da je zlatiborska Gold Gondola opravdala očekivanja najbolje dokazuju gromni redovi u kojima se čeka duže i od sat vremena kako bi se uživalo u vožnji ovom turističkom atrakcijom od centra zlatne planine, pa sve do vrha Tornika.

Foto: RINA


"Stigli smo iz Čačka na Zlatibor samo da bi se provozali i vraćamo se nazad. Čuli smo od prijatelja da je doživljaj fenomenalan i nismo želeli to da propustimo. Kad ima snega, sve izgleda kao prava zimska bajka", rekao je za RINU Jovan Nikolić.

Foto: RINA


Vožnja Gold Gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera gde se nalazi i međustanica. Za nepunih mesec dana od otvaranja, Gold Gondolom se provozalo oko 20.000 ljudi.


"Ima 55 kabina i njen kapacitet je 600 putnika na sat. Radno vreme je od 8.30 do 15.00 časova. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara. Tokom vožnje poštuju se sve epidemiološke mere, a u kabini u isto vreme mogu borivati najviše četiri putnika", rekli su u JP "Gold Gondola".

Foto: RINA


Gold gondola Zlatibor trenutno je najduža panoramska gondola na svetu, skidajući sa trona kinesku gondolu Tianmen Shun, premavšiši njenu trasu za čitavih 1,6 km.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar