Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vodostaj reka u stagnaciji. Sektor za vanredne situacije pripravan

post-title


Naglo topljenje snega usled viših temperatura i kišne padavine uzrokovale su porast vodostaja reka u Zapadnoj Srbiji. U požeškim selima došlo je do izlivanja Zapadne Morave i plavljenja više od 200 hektara poljoprivrednog zemljišta. U čačanskom kraju, prema rečima načelnika štaba za vanredne situacije, Bratislava Zečevića, za sada nema opasnosti od većih izlivanja, jer je vodostaj u fazi stagnacije. Ekipe su u pripravnosti, a u narednom periodu može doći do potrebe za odbranom od poplava.

Vode drugog reda su u stagnaciji, ili opadanju, dok se, kada su u pitanju vode prvog reda u narednom periodu očekuje porast vodostaja i moguća potreba za reagovanjem na kritičnim tačkama, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević.

Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije

Na desnoj obali su Atenička i Trnavska reka kod kojih postoje kritične tačke. Sektor za vanredne situacije u narednom periodu tretiraće upravo te delove kako bi se smanjila mogućnost izlivanja. A u planu je i sanacija Lozničke reke.

Reka Čemernica plavila je prošle godine tokom juna poljoprivredna dobra. Međutim, u saradnji sa JVP ,,Srbijavode” korito reke je ojačano i podignuto na kritičnim mestima, kako se ne bi ponovio scenario iz 2016.godine, dodaje Zečević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar