Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Održan drugi po redu sastanak sa predsednicima mesnih zajednica

post-title


Drugi po redu sastanak sa predsednicima mesnih zajednica održali su danas Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za saobraćaj i infrastrukturu, Dejan Veljović načelnik opštinske uprave i Božidar Vučetić direktor JP za izgradnju.

 

Opština Gornji Milanovac svake godine izdvaja sredstva za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva na seoskom području. Predsednici mesnih zajednica na vreme su dostavili planove za ovu godinu a sada je neophodno izdvojiti prioritete.

 

 

-Ovo je nova praksa uvedena ove godine. Cilj sastanaka i pozivanja predsednika mesnih zajednica jeste razmatranje planova rada, koje su oni dostavili krajem prošle godine, što im je bila i obaveza. Osnovni povod je da se precizno odredi dinamika radova koji će se izvoditi na terenu tokom ove godine a prema odluci o komunalnoj delatnosti povereni su JP za igradnju - kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu i saobraćaj.

 

 

Iako je opština razuđena i obuhvata čak 62 sela, lokalna samouprava se zalaže za podjednaka ulaganja u svim mesnim zajednicama, rečeno je na današnjem sastanku. Od angažovanja samih predsednika najviše zavisi realizacija značajnih projekata.

 

Prema rečima Miroslava Markovića, predsednika MZ Gornji Banjani ovakav vid razgovora je veoma dobar za sve žitelje opštine.

 

Teško je napraviti precizan plan jer se nikad ne zna šta može u međuvremenu da iskrsne i baš zbog toga je dobro da nadležni budu redovno u toku – kaže Marković i dodaje da Mesna zajednica na čijem je on čelu ima odličnu saradnju, kako sa opštinskom upravom tako i sa JP za izgradnju.

 

Miloš Matović, predsednik MZ Gornji Branetići takođe je zadovoljan zbog ove inicijative, posebno zbog mogućnosti da se sretnu svi predsednici , posebno onih koje se međusobno graniče, jer se na taj način omogućava rešavanje međusobnih problema u saradnji sa lokalnom samoupravom.

 

Na do sada održana dva sastanka prisustvovalo je oko 30 predsednika mesnih zajednica. Sledeće sedmice biće održan poslednji treći, nakon čega će biti analizirani zahtevi. Svi koji budu opravdani naći će se u planu za tekuću godinu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar