Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nakon dvadeset godina Dragačevo dobilo savremeno automatsko vozilo za odvoženje otpada: „MB –namenska“ uložila preko 100.000 evra u opštinu Lučane (FOTO)

post-title


Lučani – Fabrika „MB – namenska” donirala je JKP „Komunalac Lučani” novo vozilo za odvoženje smeća, a ključeve i potrebnu dokumentaciju uručio je direktor farike Radoš Milovanović.

„U razgovoru sa predsednikom opštine Lučani Milivojem Dolovićem sa kojim imamo izuzetnu saradnju došli smo di zaključka da je komunalnom preduzeću preko neophodno novo vozilo za odvoženje smeća. Nadzorni odbor fabrike “MB – namenska” je brzo reagovao i nabavio kamion za potrebe JKP “Komunalac”, kazao je direktor fabrike Radoš Milovanović.

Foto: RINA

On je istakao da fabrika MB – namenska u skladu sa svojim mogućnostima, izlazi u susret zahtevima građana iz svih 38 mesnih zajednica.

„To je normalno jer u svakoj MZ žive naši radnici, cilj nam je da budemo društveno odgovorna kompanija koja će dati svoj doprinos da opština Lučani bude jedna od najuspešnijih u Srbiji”, rekao je Milovanović.

Predsednik opštine Milivoje Dolović je istakao da je JKP imalo do danas samo dva kamiona za odvoženje smeća, starosti preko 20 godina.

U razgovoru sa direktorom fabrike ’MB - namenska’ istakli smo probleme sa kojima se suočavamo u komunalnom preduzeću. On nas je uputio da se obratimo NO, koji imenuje Vlada RS. Njima smo obrazložili neophodnost nabavke ovakvog kamiona čija je vrednost oko 14, 5 miliona dinara, kako bi mogli da sakupljamo smeće u svih 38 MZ”, istakao je Dolović i dodao da su naišli na razumevanje i da je za kratko vreme ovo vozilo stiglo u opštinu Lučani.

Foto: RINA

On je izrazio veliku zahvalnost direktoru “MB – namenska” Radošu Milovanoviću, ne samo na ovoj donaciji već i na svim drugim vidovima pomoći, kao što je nabavka protivgradnih raketa u poslednjih 10 godina.

„Ovom najnovijom donacijom u vidu kamiona smećara naše komunalno preduzeće ima obavezu da komunalnu higijenu podigne na viši nivo i da slike punih i rasutih kontejnera budu ružna prošlost”, zaključio je prvi čovek opštine Lučani Milivoje Dolović.

Direktor JKP “Komunalac” Zoran Vučićević se u ime zaposlenih zahvalio na uručenoj donaciji i podsetio da je vozni park do sada bio u veoma lošem stanju, jer su vozila bila stara i sklona čestim kvarovima, te shodno tome ni usluga nije bila na zavidnom nivou.

„Ova donacija će nam pomoći da u budućnosti radimo dosta pedantnije i odgovornije a samim tim će naša opština biti čistija i urednija”, rekao je Vučićević.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar