Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivana Ilić najveći favorit za zlato na Balkanijadi u Sofiji

post-title


U Sofiji  će ovog vikenda biti održano atletsko  prvenstvo Balkana u dvorani. Među 28 atletičara u reprezentaciji Srbije, biće  i dvoje takmičara iz Atletskog kluba Čaak, Ivana Ilić u trci na 60 metara  i Ognjen Nikolić, koji će nastupiti u trci na 3.000 metara.

 Balkanijada u Sofiji za Ivanu Ilić dolazi sedam dana nakon obaranja državnog rekorda na 60 metara starog starog više od dve decenije. U Sofiju Ivana odlazi sa najboljim  rezultatom  na Balkanu, trećim u Evropi i 11. u svetu u juniorskoj konkurenciji, što je i jednu rumunsku atletičarku  ubraja među najveće favorite  na predstojećoj  Balkanijadi.

Foto: Infopress

“Na Balkanijadu idem rasterećena i daću svoj maksimum kao i uvek. Nadam se da će to biti dovoljno za dobar rezultat”, kaže najbolja juniorka  Srbije i Balkana Ivana Ilić .  

Foto: Infopress

U Sofiji će nastupiti još jedan  atletičar iz Čačka, Ognjen Nikolić u trci na 3.000 metara. Sa njima, na poziv selektora reprezentacije Edina Zukovića, u Bugarsku putuje i trener Dragan Dukanac koji očekuje dobre rezultate svojih atletičara .

 “Najbolji rezultat sam očekivao na Balkanijadi , on je došao nešto ranije, ali verujem da će I u Sofiji biti izuzetno dobro. Selektor računa na Ivanu Ilić I za seniorku reprezentaciju, a imaćemo i jedan međunarodni miting u Beogradu nakon čega počinjemo  pripreme za sezonu na stazi“, kaže trener Dukanac.   

Rezultat Ivane Ilić od 7,46 je samo za 6 stotinki slabiji od norme za senirsko prvenstvo koje bi trebalo u martu da se održi u Poljskoj i 15 stotinki slabiji od rekorda koji drži Ivana Šapanović. Sedam dana nakon Balkanskog prvenstva u Bugarskoj gde će nastupiti atletičari iz 23 zemlje, održaće se  seniorsko Balkansko prvenstvo u Istanbulu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar