Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svima po 60€ od države, kome ide još 50

post-title


Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas sa premijerkom Anom Brnabić novi paket pomoći.

U okviru njega, sem finansijske podrške privredi, predviđena je i direktna novčana pomoć građanima Srbije.

Kada je reč o direktnoj podršci za građane Srbije, prošle godine je za 6.118.911 građana isplaćena jednokratna novčanu pomoć od 100 evra.

Kako je poručio ministar Mali, nastaviće se u tom maniru i ove godine tako što će se građanima koji se budu prijavili isplatiti ukupno 60 evra i to najpre u mesecu maju 30 evra, a zatim u novembru još 30.

Potrebno je da se prijave na isti način kao i prošlog puta, preko portala Uprave za trezor ili putem kol-centra, a prijava će početi krajem aprila. Kao i prošlog puta, penzioneri i primaoci novčanih socijalnih davanja neće morati da se prijavljuju već će biti automatski prijavljeni.

Za najstarije sugrađane spremljen je i dodatni novac, tako da će oni u mesecu septembru dobiti dodatnih 50 evra, što znači da će ukupno u toku godine dobiti 110 evra. Za ovih dodatnih 50 evra ćemo izdvojiti još 10 milijardi dinara.

"Ovo je narodni novac i odgovorna ekonomska politika", ocenio je Mali.

Ministar finansija preneo je danas novinarima i da je u sredu završena isplata uvećanih januaraskih penzija za 5,9 odsto svim penzioneria.

"Sa jučerašnim danom isplatili smo za više od 1,7 miliona penzionera uvećanu januarasku penziju za 5,9 odsto, po švajcarskoj formuli", rekao je Mali.

Dali smo obećanje i ispunili ga, da će penzije biti isplaćivane na vreme i da će biti uvećane, naglasio je on.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar