Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Delegacije iz Skolkovo inovacionog centra u utorak u poseti Naučno tehnološkom parku Čačak

post-title


Dana, 16. februara sa početkom u 10:30 časova u ulici Dr Dragiše Mišovića 169, Naučno tehnološki park Čačak će posetiti delegacija iz Moskve - Skolkovo inovacioni centar. Delegaciju čine predstavnici Inovacionog centra Skolokovo, kao i predstavnici startap kompanija koje posluju u okviru centra. Tokom posete našoj zemlji, delegacija će posetiti tri naučno tehnološka parkova u našoj zemlji, a NTP Čačak ima to zadovoljstvo da prvi ugosti rusku delegaciju.

Skolkovo inovacioni centar je osnovan 2010. godine kao strateški projekat za razvoj i podršku inovacija u Rusiji, najzastupljenije razvojne oblasti su biomedicina, informacione tehnologije i energetika. U razvoj centra je uloženo oko 200 miliona dolara do sada, izgrađeno je više od 700 000 m2 i imaju preko 1500 stanara, do sada su evidentirali više od 1500 patenata. Centar se sastoji od više organizacionih jedinica i predstavlja svojevrsnu urbanu celinu koju nazivaju Skolkovo City.
Poseta delegacije iz Moskve ima veliki značaj za NTP Čačak. Pored razmene iskustava, naše startap i tehnološko-razvojne kompanije će imati priliku kroz poslovne susrete da se predstave i povežu sa kolegama iz Rusije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar