Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Film “Dara iz Jasenovca” 20. februara na RTS-u

post-title


– Odluka da se film prikaže na televiziji pre normalnog života u bioskopima je nezavisno doneta od reditelja Antonijevića i mene – rekao je producent filma Maksa Ćatović

Film “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića imaće svoju svetsku televiziju premijeru na Radio televiziji Srbije, i to 20. februara u 20 časova, na Prvom programu, prenosi RTS.

Srpski kandidat za Oskara (koji je u međuvremenu ispao iz trke za Oskara) , kao što je poznato, izazavao lavinu komentara širom sveta, od pozitivnih do negativnih.

“Dara iz Jasenovca” je istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. 25. novembra 2020. godine imala je premijeru u Gračanici, 5. februara 2021. godine u Americi, a beogradska premijera očekuje se 22. aprila.

 Odluka da se film prikaže na televiziji pre normalnog života u bioskopima je nezavisno doneta od reditelja Antonijevića i mene, a prouzrokovana je svom pričom koja se dešava oko filma, njegove nominacije za našeg kandidata za Oskara, a pogotovo na par neumesnih i neosnovanih kritika – gde je film naša propaganda i da Srbi nisu bili žrtve u Jasenovcu. Tako da je naša želja bila da prikažemo film pre vremena da ga što više ljudi vidi – rekao je producent filma Maksa Ćatović.

– Značajno je da Radio televizija Srbije u ovom trenutku emituje film Dara iz Jasenovca. Bilo je dosta kontroverzi u vezi sa ovim filmom od društvenih, istorijskih, umetničkih i mislim da je pravi trenutak da građani Srbije pogledaju ovaj film i donesu svoj sud. Smatramo da je veoma značajno što se ova traumatična i bolna tema našla na filmskom platnu odnosno u jednom filmu i da se problem i trauma Jasenovca sagleda iz perspektive srpskih žrtava – rekla je glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa, Olivera Kovačević.

Film “Dara iz Jasenovca” snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, posle zvanične premijere u Beogradu, naći se na repertoaru bioskopa u Srbiji, navode iz RTS-a.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar