Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Delegacija ruskog Skolokov inovacionog centra juče posetila NTP Čačak

post-title


Naučno tehnološki park Čačak juče je posetila  delegacija iz Moskve – Skolkovo inovacioni centar. Delegaciju su  činili  predstavnici Inovacionog centra Skolokovo, i predstavnici startap kompanija. Cilj posete usmeren je ka   razmeni iskustva iz oblasti informacionih tehnologija, i bio medicine.

Poseta predstavnika iz Rusije  značajna je  zbog razmene iskustva u oblasti nauke, tehnologije i klasične medicine. U razvoj  Skolkovo inovacioninog  centra uloženo je  oko 200 miliona dolara do sada. U centru ima više od 1500 stanara.

Svoje iskustvo  iz oblasti medicine vezano za proizvodnju medicinskih uređaja za lečenje na odeljenjima intezivne nege  preneo je i Ivan Besonov iz Moskve.

,,Ovaj izum trenutno se registruje u Latinskoj Americi”, istakao je Ivan Besonov.
 Gosti očekuju da će  I naša zemlja imati pristup ovom naprednom tretmanu lečenja.

Čačanin , dr Branislav Milovanović, predavač na Univerzitetu u Beogradu i Rusiji,  predstavio  je  projeke , takođe iz oblasti medicine.

Jedan projekat vezan je za kovid infekciju i za primenu veštačke inteligencije.  Prezentovan je i projekat usmeren na stvaranje najsavremnenijih sistema za analizu signala iz ljudskog tela, rekao je  kardiolog ,  Branislav Milovanović.

Pored razmene iskustava, današnja poseta usmerena je i u cilju povezivanje Srbije i Rusije.

Delegacija iz Moskve, obići će i ostale Naučno tehnološke parkove  u okviru posete našoj zemlji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar