Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kancelarija za mlade u Čačku večeras organizuje Pesničko veče pod nazivom ,,Jezikom kroz stih”

post-title


Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika Kancelarija za mlade u Čačku sutra organizuje pesničko veče pod nazivom ,,Jezikom kroz stih”. U Velikoj sali Doma kulture od 17 časova ljubitelji pisane reči mogu uživati u poeziji, praćenoj plesnom izvedbom igrača kluba ,,Luna”. Ulaz je slobodan, a posetioci dobre volje moći će da ostave prilog za humanitarnu pomoć Nađi.

Na pesničkoj večeri ,,Jezikom kroz stih” publici će se predstaviti oko 10 mladih i neafirmisanih pesnika. Većini njih ovo će biti prvo pojavljivanje pred publikom, pa su pripremili svoje nalepše stihove.

,,Moja pesma se zove ,,Čeznem da ti kažem”. Po naslovu pretpostavljate da je u pitanju ljubavna pesma. Prvi put se predstavljam publici i za mene je to velika stvar. Inače pišem od osnovne škole, a nadam se i da ću objaviti zbirku pesama. Svakako ću nastaviti da se bavim poezijom, jer to jako volim i planiram da upišem srpski jezik i književnost,” kaže mlada pesnikinja, Anđela Joknić.

Ideju za organizaciju pesničke večeri aktivisti Kancelarije za mlade dobili su uvidevši činjenicu da je na mladima da obogaćuju kulturni žuvot grada, ali i da se jezik najbolje čuva kroz lepu književnost. Spojivši lepo i korisno opredelili su se da afirmišu mlade pesnike, plesače, učine dobro delo za Nađu i ujedno uvesele publiku.

,,Jedini uslov bio je da mladi od 15 do 30 godina starosti pošalju pesmu i biografiju. Mi smo samo pregledali pesme, da li su prigodne. Mislim da će ovo biti lepa prilika da spojimo ples, poeziju, kulturu, negovanje jezika i da to sve prezentujemo publici koja će sigurno uživati”, kaže koordinator Kancelarije za mlade, Marjana Petronijević.

Pesničko veče biće organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mera. Stručni žiri odlučiće koja pesma i interpretacija je najbolja, a organizatori su pripremili poklone za sve učesnike. Reč je o knjigama koje će podstaći njihovo kreativno stvaralaštvo.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar