Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na području Moravičkog okruga pojačana kontrola ugostiteljskih i trgovinskih objekata

post-title


Na području Moravičkog okruga izvršene su ukupne  394 kontrole, od kojih je komunalana milicija  I komunalna inspekcija izvršila u Čačku, Gornjem Milanovcu , Lučanima I Ivanjici  299 kontrola, a 100 inspekcijskih nadrzora izvršili su sanitarna I inspekcija rada. Kontrolisani su veći trgovinski objekti, kao I  poštovanje  protivepidemijskih mera I radnog vremena u ugostiteljskim objektima na području okruga.

“Ako se uporedi protekli vikend I praznik sa novogodišnjim praznicima postotak kršenja protivepidemijskih mera je sličan . Sada je to oko 2,5% u odnosu na ukupan broj obavljenih kontrola , a tokom prethodnih praznika izmedju 2 i 3%. Tokom ovih kontrola nije bilo drastičnijeg kršenja  mera, nije bilo masovnog okupljanja  niti kovid žurki“, kaže načelnik MO Slobodan Jolović.

Na području Čačka komunalna milicija I komiunalna ispekcija izvršile su 328 kontrola u period od  13 do 16. Februara, ističe načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor Igor Krivokapić.

“Sanitarna inspekcija je donela pet mandatnih kazi u iznosu od 5.000 dinara za lica koja nisu koristila zaštitne maske I dve kazne po 30.000 dinara za lica koja nisu angažovana kao korona redari. Komunalna milicija I komunalna inspekcija grada Čačka su podnele dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka  kojima su zaprećene novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara”, kaže načelnik Gradskih inspekcijskih službi u Čačku   Igor Krivokapić

U narednom period biće pojačane inspekcijske kontrole. I dalje će se kontrolisati poštovanje  propisanih protivepidemijskih mera  sa ciljem da ne dodje do opojačane kontrole ugostiteljskih I trgovinskih objekata na području Moravičkog okrugapuštanja gradjana, ali I da se popravi epidemijska situacija na području okruga.

Biće pojačana inspekcijska kontrola, a biće I rigoroznije mere koje će preduzimati inspekcija u slučaju grubog kršenja protiepidemijskih mera, odnosno ako neko pokuša da  vrši masovna okupljanja ili da pravi tzv. k oronažurke. Tužilašto I sudovi će pokretati I krivično gonjenje na osnovu naših prijava”, pojašnjava načelnik Jolović.

Za nepoštovanje propisanih mera kazne su visoke I kreću se od 50.000 do 150000 dinara, za pravna lica I do 500. 000. Tokom proteklih dana  podneto je 7 prekršajnih  naloga 5 po 30.000  zbog nepostupanja kovid redara I  2  po 5. 000 dinara zbog nenošenja zaštitnih maski.  



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar