Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zlatibor bi mogao postati centar estetske hirurgije: Na Ribničkom jezeru u planu izgradnja luksuznog kompleksa u kom će se nalaziti i renomirane klinike

post-title


Čajetina – Turistička atrakcija na Zlatiboru, Gold Gondola, premašila je sva očekivanja lokalne samouprave, pa ukoliko se zainteresovanost posetilaca za vožnju nastavi ovim tempom, pretpostvalja se da će ulaganja od 13, 5 miliona vera biti isplaćena za samo jednu godinu, a prva projekcija je predviđala da je potrebno oko deset. Međutim , benefiti su višestruki, a osetiće ih i meštani jer je cena zemljšita na ovoj lokaciji praktično duplirana.


Srce Gold Gondole nalazi se na Ribničkim jezeru, tu je postavljena i međustanica gde putnici mogu da izađu, ili da se ukrcaju na put do vrha Tornika. U ovoj prirodnoj oazi, koja se nalazi na 1000 metara nadmorske visine biće izgrađen turistički kompleks nazvan „Zlatni grad“, namenjen zdravstvenom i sportsko-rekreativnom turizmu.

Foto: RINA


"Želimo da da rasteretimo sam centar Zlatibora i stvaranjem novog ambijenta, turistima damo više mogućnosti. Za turiste koji uživaju u skupocenim hotelima i sadržajima, biće dostupni golf i sportski tereni, kao i sportka hala, ali ono što nas posebno raduje jesu zdravstvene klinike i to je jedan potpuno nov vid turizma na Zlatiboru. Na ovom mestu neće imati mogućnosti individualne gradnje, već samo turistički objekti savremene i moderne gradnje za sve turiste koji dolaze prvenstveno da se zdravstveno oporave", izjavio je za RINU, Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina.


Gradnja "zlatnog grada" izvodiće se u tri faze i prostiraće se na oko 200 hektara, a već u narednoj godini očekuje se da budu izgrađeni prvi objekti na lokaciji oko Ribničkog jezera. Istaknut kao centar luksuznog, sportskog i zdravstvenog turizma u ovom kompleksu nalaziće se i renomirane klinike plastične hirurgije.


"Znamo da je estetska hirurgija poslednjih godina izuzetno popularna u Srbiji i zato će u tom novoizgrađenom kompleksu biti i njihovi centri. Posetioci koji dolaze na odmor mogu maksimalno da se posvete sebi, svom fizičkom izgledu, ali i da budu na Zlatiboru tokom eventualnog oporavka. Mi već sada radimo infrastrukturne projekte na potezu međustanice i razvoju pratećih sadržaja. To je nešto što je trend u svetu i sigurno nam treba kako bi dodatno upotpunili turističku ponudu ", rekao je Stamatović.


Ribničko jezero sada služi za vodosnabdevanje meštana, ali lokalna samouprava radi na obezbeđivanju alternativnih izvora vodosnabdevanja žitelja Čajetine, a opcija je izgradnja novog Sušičkog vodovoda.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar