Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U školskim kolektivima Moravičkog okruga svakodnevno se beleže pozitivni slučajevi na korona virus: Na kovid odeljenjima bolnice u Čačku 80 pacijenata

post-title


Čačak – Na kovid odeljenjima čačanksde bolnice trenutno je hospitalizovano 80 pacijenata. U respiratornom centru nalazi se 12 bolesnika, a troje sa najtežom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

U protekla 24 sata preminuo je jedan kovid pacijent, a radi se o muškarcu iz Čačka. Evidentirano je sedam prijema i šest otpusta, a u prijemno-trijažnoj ambulanti čačanks ebolnice obavljeno je 85 pregleda, od čega su 53 prva.

Broj pozitivnih u odnosu na ukupan broj pregleda je u zavisnosti od opštine do opštine na nivou Moravičkog okruga kreće se od 20 do 22%.

„Kada je u pitanju broj obolevanja u školskim kolektivima u ponedeljak 01. marta je prijavljeno devet na nivou okruga, a u Čačku pet, jedno dete iz Predškolske ustanove, jedno iz Osnovne škole, dva nastavnika iz Osnovne škole i jedan nastavnik u Srednjoj. U utorak 02. marta je prijavljeno 13, od toga 11 u Čačku, jedan vaspitač i dva učenika u Osnovnoj školi, tri učenika u Gimnaziji, dva u Tehničkoj školi, dva zaposlena u Mašinskoj i jedan u Prehrambenoj. Juče je registrovano šest na nivou okruga, dva u Čačku, jedan vaspitač u predškolskoj i jedan zaposlen u osnovnoj školi”, rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar