Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Poraz od Cedevita Olimpije još jedna škola za nas (VIDEO)

post-title


Košarkaši Borca pretrpeli su drugi ovosezonski poraz od Cedevita Olimpije. Ovog puta, u meču odigranom u dvorani kraj Morave, tim iz Ljubljane je slavio rezultatom 82:95 (20:27; 22:29; 19:23; 21:16).

Strateg Čačana Marko Marinović bio je pun hvale na račun protivnika, kako igrača, tako i trenera Jurice Golemca.

,,Još jedna utakmica iza nas protiv jednog od najkvalitetnijih protivnika sa kojim smo igrali. Statistički gledano, Cedevita Olimpija igra najbržu i najefikasniju košarku u ligi. Mi smo pokušali u pojedinim momentima da igramo sa ekipom iz Ljubljane. Međutim, gosti su veoma iskusni, imaju tim sastavljen od fantastičnih pojedinaca. Kao što sam u najavi rekao, predvoiđeni su odličnim, mladim i perspektivnim trenerom”, izjavio je Marinović.

Kormilar Borca smatra da je meč protiv Cedevita Olimpije bio dobra škola za njegov tabor.

,,Objasnio sam igračima da ako želimo da igramo na ABA nivou moramo još mnogo da radimo. Protiv ovakvih ekipa ne može da se igra nakon mnogo promašenih otvorenih šuteva i posle 11 promašenih slobodnih bacanja, a igrali smo na domaćem terenu. Bila je ovo još jedna škola za nas, dobra pecka. Moramo vrlo brzo da zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo onima koje dolaze, a koje su od presudnog značaja za našu dalju budućnost”, zastao je Marinović, a zatim dodao:

,,Čestitao bih Cedevita Olimpiji na odličnoj utakmici i poželo bih puno sreće u nastavku takmičenja, kako u jadranskoj ligi, tako i u Evrokupu“, završio je Marko Marinović.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije, nije krio zadovoljstvo nakon pobede u Čačku.

Borac će imati nešto više od nedelju dana pauze. U narednom, 21. kolu, ide u Sloveniju, u Novo Mesto, gde će ga ugostiti Krka. Taj duel je na programu u ponedeljak 15. marta, a početak susreta je u 18 časova.

,,Čestitam našim igračima na pobedi. Nakon teške utakmice od pre četiri dana bili smo fokusirani i koncentrisani. Borac smo shvatili za ozbiljno, znamo da je odlična ekipa. Bili smo dobro pripremljeni. Što je najvažnije, bili smo fizički prisutni i disciplinovani, uvek smo tražili igrača koji je u boljoj poziciji. Tako moramo nastaviti dalje. Borcu želim puno sreće u nastavku i da pobedi neku utakmicu, jer to stvarno zaslužuje“, rekao je Jurica Golemac.

https://youtu.be/1XHlhMfWCQ0


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar