Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Čačak sa svojim predstavnicima do lokalne zajednice po meri mladih

post-title


Grad Čačak ove godine učestvuje u programu "Odlučionice" koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije.

Odlučionice predstavljaju program tokom kog predstavnici jedinica lokalne samouprave, đačkog parlamenta i organizacija civilnog društva prolaze zajedničke obuke na kojima se uči o omladinskoj politici, aktivizmu i načinima uključivanja mladih u lokalne zajednice.

Kao predstavnici Grada Čačka u programu učestvuju: Marjana Petronijević ispred lokalne samouprave i Kancelarije za mlade koja je ključna organizacija koja se bavi mladima u Čačku, zatim Anđela Joknić, učenica četvrte godine Gimnazije kao predstavnica đačkog parlamenta. Anđela je dugogodišnji volonter KZM i ima dosta iskustva kada je u pitanju aktivizam. Ispred organizacije civilnog društva učestvuje Udruženje "Inicijativa za Čačak" koje predstavlja Marina Lečić kao potparol udruženja. Marina je član Saveta za mlade pri gradskoj Skupštini.

Pomenuti izabrani lokalni koordinatori će uz podršku eksperta i mentora dobiti potrebna znanja i veštine za realizaciju inicijative u gradu koja bi poboljšala položaj mladih i kako bi se ublažili problemi sa kojima se najčešće susreću mladi u našem gradu. Važno je napomenuti da pored mentorske podrške, svaka inicijativa biće podržana sa 55.000 dinara.

Učešćem u ovom programu Grad Čačak nesumnjivo pokazuje želju da lokalna zajednica bude po meri mladih, a izabrani lokalni koordinatori će zajedničkom saradnjom, mladalačkom energijom i željom da menjaju lokalnu zajednicu na bolje težiti upravo tom cilju - lokalnoj zajednici po meri mladih, jer oni su i naša sadašnjoj i naša budućnost.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar