Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Međunarodni master klas Stefana Milenkovića ovog leta u Čačku

post-title


Svetski poznati violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma Srbija stvara, uz podršku Turističke organizacije Grada Čačka, organizuju međunarodni master klas violine u Srbiji. Violinski kamp namenjen je talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta.

Program dvonedeljnog kampa kreirao je upravo Stefan Milenković na osnovu više od dvadeset godina pedagoškog iskustva na nekim od najprestižnijih svetskih muzičkih koledža, među kojima i Džulijard škola u Njujorku, ali i na osnovu raznih edukacija koje je i sam pohađao. Jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Međunarodni master klas Stefana Milenkovića u Čačku

Polaznici master klasa pohađaće svakodnevne teorijske i praktične grupne i individualne časove sa Profesorom Milenkovićem, dnevne časove fizičke spreme specifično razvijene za muzičare, kao i tehnike specijalizovanog disanja posebno relevantnih za javne nastupe.

Prijave za master klas traju do 15. maja, nakon čega će 31. maja Profesor Milenković odabrati 10 najboljih kandidata, koji će potom u julu pohađati dvonedeljni program u muzičkoj školi Vojislav Vučković u Čačku. Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja master klasa svi zaintersovani mogu pronaći na zvaničnoj veb stranici Stefana Milenkovića.  (www.stefanmilenkovich.com)

“Izuzetno sam uzbuđen što ću u Srbiji održati intenzivan speacijalizovan violinski kurs. Želja mi je da polazanici ovog kampa dobiju veoma temeljno i sveobuhvatno znanje koje će im koristiti u svim dimenzijama njihovog violinskog i umetničkog razvoja, ali i da prime zdrave i praktične principe korisne za samouveren život i kormilarenje fascinantnim – ali i zahtevnim –  svetom muzičkog biznisa. Veoma mi je drago što je ovaj kurs organizovan u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara, čiji sam kreativni ambasador, jer je upravo podrška upućena mladim umetnicima jedna od osovina misije kojoj smo zajednički posvećeni. Jedva čekam i vidimo se u julu”, poručuje Stefan Milenković. 

Međunarodni master klas Stefana Milenkovića u Čačku

"Ponosni smo što se nakon uspešne višedecenijske međunarodne karijere vanserijski talenat poput Stefana vratio u Srbiju i odlučio da podeli svoje znanje i veštine sa mladim talentima i budućim velikim imenima klasične muzike", ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara.

“Upravo zbog toga, ovaj prvi u nizu zajedničkih master klasova violine u Srbiji, svakako će doprineti razvoju domaće scene klasične muzike i unaprediti je edukacijom mladih, ali pre svega doprineti pozitivnom predstavljanju Srbije u svetu. Stefan je gotovo od samog osnivanja kreativni amabasador platforme Srbija stvara i do sada je na najbolji način u svetu predstavljao svoju državu kao zemlju talentovanih ljudi, a sada i kao zemlju u koju se talentovani ljudi vraćaju da rade i stvaraju”, ističe Ilić.

Nacionalna platforma Srbija stvara je krovno, međuresorno telo čija je misija da podstiče razvoj kreativnih industrija, nauke i ekonomije zasnovane na znanju i kreira novi nacionalni brend koji Srbiju predstavlja u svetlu moderne i inovativne zemlju, kreativnih i talentovanih ljudi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar