Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predsednica Vrhovnog kasacionog suda, Čačanka Jasmina Vasović, položila zakletvu

post-title
Foto: Screenshot


Novoizabrana predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović izjavila je da od svih sudija očekuje da ozbiljno shvate odgovornost sudijske funkcije i da imaju na umu da im ona sama po sebi ne daje moć već da oni svojim znanjem, ponašanjem i sistemom vrednosti toj funkciji daju ili ne daju moć i ugled.

-Ovo je ujedno moja prva poruka sudijama i javnosti, rekla je Vasović u prvom obraćanju u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve.Ona je dodala da zakletva pred poslanicima za nju predstavlja poseban momenat kako u karijeri tako i u životu i budi one emocije koje je, kako kaže, osetila kada je izabrana za sudiju.

-Trudiću se da na isti način kao i do sada budem posvećena poslu i da profesionalno obavljam svoju novu funkciju koja je istovremeno velika čast i još veća odgovornost, rekla je Vasović.

Vasović je istakla da najveću odgovornost oseća prema građanima Republike Srbije koji od sudova očekuju jednaku zaštitu svojih prava, ali i prema kolegama.

-Kao što mi je Narodna skupština dala legalitet izborom na ovu funkciju tako mi je legitimitet svojom podrškom dala opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda pa je stoga moja reč u suštini njihova reč, moje delo njihovo delo i verujem da to treba da bude sinonim za prvog među jednakima, navela je Vasović.

24sedam



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar