Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani uspešni na prvenstvu Srbije u planinskom trčanju

post-title


U subotu 10. aprila u Aranđelovcu na prostoru planine Bukulje na izuzetno zahtevnoj i teškoj stazi održano je Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Ovo takmičenje iz godine u godinu dobija na značaju i na kvalitetu, pa je ovogodišnje bilo najbolje do sada sa učešćem preko 100 atletičara iz 29 klubova, koji su nastupili u 8. disciplina.

Ujedno ovo je bilo izborno takmičenje za određivanje sastava reprezentacije Srbije za nastup na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju, koje se ove godine održava u Rumuniji.

U trci pionirki na 2000 metara veliku borbenost pokazala je Đurđa Đokić osvajanjem trećeg mesta iako je još uvek mlađa pionirka.U trci pionira na 2000 metara treće mesto zauzeo je Vuk Grujić, koji je kao i Đurđa još uvek mlađi pionir.

U trci juniorki na 6000 metara Čačani su imali razlog za dvostruko slavlje. Prvo mesto osvojila je Sanja Đoković, dok je drugo mesto osvojila Marijana Jakovljević.

Najbolji čačanski junior Ognjen Nikolić se posle kraće povrede uspešno vratio u nastavak sezone. U trci dužine 6000 metara zauzeo je odlično 2. mesto.

Obzirom da je ovo bilo izborno takmičenje za sastav reprezentacije Srbije za Prvenstvo Balkana u Campulung M. (Rumunija) za kategoriju juniora i seniora atletski klub ČAAK će u sastavu reprezentacije imati dva ili tri atletičara što zavisi od odluke selektora Edina Zukovića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar