Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poraz Borca od Zvezde za kraj sezone

post-title
Foto: Mediaportal


Drugi meč polufinalne serije Superlige između Borca i Crvene zvezde mts odigran je u dvorani kraj Morave. Baš kao u Beogradu pre dva dana, Čačani su i ovog puta pružili silan otpor favorizovanom protivniku. Ali ponovo je tabor sa Malog Kalemegdana opravdao očekivanja košarkaške javnosti u Srbiji, jer je slavio rezultatom 57:80 (8:19; 23:27; 13:15; 13:19).

Bez obzira na dva poraza u polufinalu, Borac je ipak samim plasmanom među četiri najbolja sastava ostvario veliki uspeh, jer se sa dobrano promenjenim i podmlađenim rosterom svojski borio protiv favorita. I ne samo to, uspeo je da u dva okršaja izbaci FMP. Istina, protiv Crvene zvezde mts nije imao puno šanse, ali se ipak borio do samog kraja. A ako se na to doda da je sastav Marka Marinovića obezbedio učešće i naredne godine u ABA ligi, sezona je za Čačane prilično zadovoljavajuća.

Takođe, više nego vredno pomena je da su pre početka meča u hramu košarke kraj Morave pozdravljeni kadeti KK Borac, šapioni Srbije u svojoj kategoriji, zatim učenici OŠ ,,Milica Pavlović” iz Čačka, osvajači prvog mesta na državnom takmičenju, kao i Ivana Ilić, talentovana atletičarka iz grada na Moravi. Nema sumnje, rečenim uspesima još jednom je dokazano da je Čačak grad sporta, ali pre svega košarke!

Što se tiče samog meča, bolje ga je otvorio gostujući sastav, koji je preko Davidovca došao do pet vezanih poena. Nakon njega poentirao je Noko, a nešto kasnije i Lazić, pa je Zvezda lako došla do solidnog kapitala od 10 koševa. Na drugoj strani, više od četiri minuta trajala je poenterska agonija domaćina, pa je trener Marinović morao da pozove prvi tajm aut kako bi razdrmao svoje izabranike. Međutim, do reakcije nije došlo, pa je suficit Zvezde dodatno uvećan. Tek nakon više od pet minuta igre domaćin je smestio loptu u koš. Tačnije, to je učinio Novaković. Posle njega to je uspeo Kočović, a zatim Todorović, pa je situacija po Borac bila kudikamo bolja, jer je deficit prepolovljen (6:12). Ipak, do kraja prve četvrtine Zvezda je sa par učinkovitih napada uspela da vrati prednost od dve cifre (8:19).

Trojkom starijeg Ćurčića započet je drugi kvartal, što je bilo obećavajuće, ako se ima u vidu slab poenterski učinak Borca u prvih 10 minuta. Međutim, odgovor je došao od Radanova, koji je vezao pet poena. Uzvratio je ponovo Ćurčić, ovog puta sjajnim prodorom kroz čitavu odbranu rivala. Rasplamsala se velika borba po čitavom parketu. Uprkos silnom trudu domaćina, gosti su iskusno čuvali prednost stečenu u prvom delu. Ali kada je stariji Ćurčić pogodio novu trojku, Gavrilović vezao pet poena, a Todorović dodao dva, prednost Zvezde bila je značajno smanjena (26:31). Naravno, trener Radonjić odmah je pozvao igrače na klupu. Odgovor je došao od Noka, koji je vezao četiri poena. Iskustvo Zvezde došlo je do izražaja u završnici prvog poluvremena, pa je do odlaska na veliki odmor na svoj konto upisala solidnu zalihu od 15 poena (31:46).

Odličnim prodorom Todorovića, uz faul, otvoren je treći deo susreta. Međutim, iako je napad solidno funkcionisa, u fazi odbrane Borac nije imao rešenje za korpulentnog Kuzmića. Nakon nekoliko ofanziva u kojima je bio efikasan, priključili su mu se saigrači, pa je prednost Zvezde porasla na +16 (38:54). Vladao je utisak da je to period igre u kom gosti uspostavljaju kontrolu susreta. Naravno, Borac je na sve načine pokušavao da se vrati u utakmicu. Međutim, samo na momente je mogao da parira rivalu. Zbog toga je Zvezda dodatno povisila prednost, a zaustavila se na koti 18 (40:58). Istina, Borac nije klonuo duhom, već je odgovorio serijom 4:0. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi protivnički tabor.

U odsudni deo igre domaćin je ušao sa namerom da igra na sve ili ništa. Drugačije nije mogao, jer je zaostajao veliki broj poena. Tim je pokrenuo mlađi Ćurčić, koji je pogodio trojku. Posle njega poentirao je Novaković, pa je razlika bila nešto manja. I odbrana Borca bila je dosta bolja, pa se probudila nada kod Čačana da je moguć preokret. Zanimljivo je to da je domaćin igrao sa sva četiri kadeta na parketu, što dodatno povećava značaj svega rečenog. A kada je mlađi Ćurčić ponovo pogodio za tri, zaostatak je posle dužeg vremena bio jednocifren (54:63). Na drugoj strani Zvezda dugo nije uspela da poentira, pa je panika ušla u redove gostiju. Sušu Zvezde prekinuo je Dadvidovac sa linije slobodnih bacanja. Nakon novog tajm auta Zvezda je povezala svoje redove, pa je pogodila nekoliko šuteva, kojima se odlepila na pristojnu razliku. Upravo u tim momentima gosti su prelomili meč i stavili tačku na pitanje pobednika. Do konca meča Marinović je igrao sa mladim košarkašima na terenu, znajući dobro koliko ta škola znači za razvoj igrača…

Borac: Ćurčić 10, Ćurčić 6, Lopez 2, Gavrilović 10, Janković, Kočović 4, Lakić 8, Nerandžić 2, Novaković 6, Todorović 7, Andrić, Čarapić.

Crvena zvezda mts: Hol 7, Lojd, Uskoković 3, Davidovac 12, Lazić 8, Rit 4, Radanov 7, Dobrić 16, Simonović, Jagodić-Kuridža 7, Kuzmić 8, Noko 8.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar