Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



On je sada "naš Zoran": Direktor Puteva Srbije postao i zvanično počasni građanin opštine Lučani, Drobnjak nije mogao da sakrije suze

post-title
Foto: RINA


Lučani - Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak od danas je i zvanično "Počasni građanin Opštine Lučani". Kako ističu u Dragačevu, to je zaslužio zbog ličnog angažovanja da opština Lučani bude prioritet u obnovi saobraćajne komunikacije i tako meštanima, omogućio da preko 100 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva budu stavljeni pod asfalt. Prilikom dodele ovog laskavog priznanja, istakli su da je on sad "njihov Zoran" što je prvom čoveku JP "Putevi Srbije" izmamilo i suze na lice.


"Zaista sam mnogo zahvalan građanima. Drago mi je što sam ispunio njihova očekivanja i što nam daju signal da radimo kako treba, ali tu nije kraj. Nastavićemo dalje. Radimo nacionalne saobraćajnice, ali veliku pažnju poklanjamo i lokalnim putevima koji su žila kucavica ljudima koji su pre svega ostali da žive na selu. Radićemo na tome da do svake kuće u Srbiji bude asfalt, nećemo stati dok to ne ostvarimo", izjavio je Drobnjak.


Opština Lučani obeležila je i svoj dan 10. jun prigodnom manifestacijom, bez velikog broja okupljnih, poštujući propisane epidemijske mere. To je dan i kad se sumiraju rezultati načinjeni tokom proteklih 365 dana. Iako teška godina iza meštana i rukovodstva, uspešno su realizovane ključne investicije i kuju se planovi za nove.
"Poslednje dve godine bile su veoma teške. Imali smo poplave i ogromne štete, koje smo uspeli da saniramo, ali i kompletno je završen bedem na Bjelici, regulisani su vodotokovi drugog reda, kako bi poplave konačno bila naša ružna prošlost. Maksimalno radimo kako bi našim građanima obezbedili najbolje uslove za život i da opština Lučani bude mesto u koje se mladi vraćaju", rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.


Posebno priznanje dodeljeno je i Domu zdravlja Lučani, čiji zaposleni su tokom epidemije korona virusa podneli ogroman teret na svojim leđima.


"Medicinski radnici su bili angažovani čak i po 20 sati dnevno, kako bi se izborili sa svim izazovima koji su u ovo teško vreme stavljeni ispred nas. Součili smo se sa brojnim problemima, desetkovanim redovima, ali evo polako izlazimo iz bitke nadam se konačno kao pobednici. Ovo priznanje vidimo kao jedan vid zahvalnosti naših građana i to nam zaista mnogo znači. Zaposleni su bili oduševljenii", kaže dr Danica Stefanović direktorka Doma zdravlja u Lučanima.


Jedan od dobitnika je i Radoš Milovanović, generalni direktor "MB - Namenska", fabrike koja je već decenijama unazad ključna tačka privrednog razvoja dragačevskog kraja i u kojoj radi preko 1.000 ljudi.

RINA



Komentari

Može li niže posle Ivanjice...? Može ...

Vučić

10.06.2021 22:03


Ostavite komentar