Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Probijen prvi tunel u Trbušanima na deonici autoputa Miloš Veliki: Nijedan bager, niti građevinski kamion ne stoji parkiran, svi po terenima

post-title
Foto: RINA


Čačak – Izgradnjom deonice autoputa od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju. Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki. Radove na izgradnji deonice danas je obisao ministar Tomislav Momirović.

„Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani, radi se u dve smene po deset sati dnevno i nema stajanja. Ne pravimo nikakve kompromise i ne kalkulišemo kad je u pitanju dinamika radova. Građani su previše čekali, o ovom autoputu priča se punih pedeset godina, a tek poslednjih se zaista na tome i radi“, rekao je Tomislav Momirović.

Deonica autoputa od Preljine do Požege dugačka je 31 kiloemtar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela.

„Počinju letnji odmori, već se stvaraju saobraćajne gužve na naplatnoj rampi u Preljini kao i na obilaznici oko Čačka. To će za sve nas uskoro biti prošlost. Izvođenje radova na trasi teče predviđenom dinamikom. Nemamo nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Svi su na terenim i to širom Srbije. Završetak ove deonice rasteretiće dodatno Ibarsku magistralu koja je odavno trebalo da bude loklani put. Smanjiće se broj saobrćajnih nezgode, koja sada ne iznenađuju jer je frekfencija saobraćaja i broj vozila na našim puetvima ogroman“, dodao je Momirović.

On je dodao da će autoputevi uskoro biti osnovna komunikaciona veza između svih delova države.

„Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više beće biti ista zemlja“, zaključio je Momirović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar