Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odmaralište "Ovčar" u Ulcinju spremno za dolazak mališana iz Čačka

post-title
Foto: Screenshot


Prema rečima pomoćnika gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslava Petkovića, blagovremeno su započete sve tehničke, infrastrukturne i epidemiološke pripreme, a posebno ih raduje što je interesovanje dece i roditelja za letovanje ogromno.

– Kompleks koji Čačak ima u Ulcinju je jedinstven i predstavlja pravu oazu zelenila, sa odličnim uslovima za odmor i brojne aktivnosti. Na prvom mestu nam je bezbednost i zdravstvena sigurnost dece, njihovih pratilaca i svih zaposlenih. Zbog toga smo preduzeli sve potrebne mere zaštite, od precizno utvrđenih protokola, vakcinacije, nabavke dezinfekcionih sredstava, dezobarijera, do održavanja higijene na maksimalnom nivou. O zdravlju dece će brinuti dve medicinske ekipe koje će biti angažovane tokom celog leta. Za rad lekara i medicinskih sestara su obezbeđeni potrebni uslovi u renoviranoj ambulanti, opremljenoj po svim propisima i snabdevenoj potrebnim medikamentima – kazao je Miroslav Petković.


Direktorka Predškolske ustanove “Radost” Vera Jovanović je za naš list rekla da je priprema boravka dece i objekata započela u maju, jer su posle prošlogodišnje pauze bili potrebni brojni radovi i popravke, servisiranje uređaja, provera svih instalacija.

– Detaljno su čišćeni svi objekti, uređene zelene površine i pripremljeni sportski tereni. Sa nadležnim službama grada Ulcinja definisan je prostor na Velikoj plaži za našu decu, obezbeđeni su suncobrani, pribavljeni svi potrebni atesti za vodu, struju i uređaje, kao i radne dozvole za zaposlene. Pored tehničkih i administrativnih uslova koje smo obezbedili i ispunili, posebno treba istaći da će mališani i učenici imati odličnu hranu, brojne aktivnosti sa vaspitačima, vrhunske sportske terene za igru i turnirska takmičenja, obuku plivanja i svakodnevni program na plaži, večernje igre, maskenbal i zabavu koju organizuju naši rekreatori – naglasila je Vera Jovanović.


Svakodnevno će biti emitovani televizijski izveštaji iz Ulcinja, jer će letovanje pratiti ekipa TV “Galaksije”, da bi svi roditelji mogli da vide boravak i aktivnosti dece, kako na plaži, tako i u odmaralištu.

Petković je dodao da će Grad nastaviti da ulaže novac u odmaralište “Ovčar”, kako bi deca svake naredne godine imala još bolje uslove za letovanje. Nosioci Vukove diplome će i ove godine besplatno letovati u Ulcinju, a Grad Čačak je, u znak zahvalnosti i poštovanja zbog svega što su činili u izuzetno teškim okolnostima pandemije, obezbedio besplatan odmor za sve zainteresovane zaposlene koji su radili u kovid sistemu Opšte bolnice Čačak i Doma zdravlja, kao i za korisnike Centra za pružanje usluge socijalne zaštite “Zračak” i ŠOSO “1. novembar”.

Svi zaposleni iz PU “Radost” i PU “Moje detinjstvo” se raduju dolasku dece u odmaralište, spremni da im priušte nezaboravno letovanje, zabavu i odmor, a na svima nama je da učinimo sve da deca uživaju u Ulcinju i vrate se u naš grad zdrava i zadovoljna, zaključio je Petković.

Čačansk glas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar