Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Korona, poplave, domaćinstva okovana dubokim snegom: Jedna od najtežih godina je iza opštine Ivanjica, za izuzetno angažovanje kad je bilo najteže nagrade dobili Vulin i Momirović (VIDEO)

post-title
Foto: RINA


Ivanjica – Opština Ivanjica Svečanom sednicom održanom u porti crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene obeležila je svoj dan, u znak sećanja na 16. jun 1866. godine kada je knez Mihailo Obrenović Ivanjicu proglasio varošicom.

„Protekla godina bila je veoma teška. Suočili smo se sa korona virusom, poplavama, dugom i teškom zimom. Naš živi štiti nije posustajao, kad to kažem pre svega mislim na sve medicinske radnike koji su radili uprkos svim izazovima koji su ispred njih postavljani i spasavali ljudske živote. Ove zime i na najbolji mogući način dokazano je da Vlada RS misli na sve građane ravnomerno u svim delovima Srbije, pa čak i u onim najudaljenijim. Pripadnici Vojske i vatrogasci spasioci odmah su stigli u planinska sela i pomogli ugroženim meštanima“, izjavio je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Upravo zbog te angažovanosti i ažurnosti u momentima kada je bilo najteže i kad je pokazano da Ivanjica nije zaboravljena, ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, dobitnik je Junske nagrade. Uz maksimalnu angažovanost Sektora za vanredne situacije Ivanjica je u periodu elementarnih nepogoda dobila preko neophodne naftne derivate.

„Ovo priznanje zaslužili su svi pripadnici Sektora za vanredne situacije i Vojske koji su tada bili uz vas, ovo je nagrada za sve njih. Mala mesta postoje da bi se u njima rađali i živeli veliki ljudi. Ja sam služeći narodu imao priliku da upoznam Ivanjičanine veoma dobro, zajedno sa vama sam se radovao i tugovao. Divio se koliko ste uporni i koliko ste istrajni i hrabri, puni vere u bolju budućnost. Želim da znate da je Ivanjica, kao i svako mesto u Srbiji važna jednako kao Beograd, a možda čak i važnija i tako će biti i u buduće“, rekao je Vulin.

Nagrada dodeljena novinaru Gvozdenu Nikoliću: Pokrenuo humanitarne akcije i zahvaljujući njemu ljudi dobili krov nad glavom

Za izuzetan doprinos u medijskoj promociji ivanjičkog kraja, zbog pokretanja brojnih humantiranih akcija u kojima je nekoliko porodica dobilo krov nad glavom, kao i zbog izuzetnog angažovanja za izgradnju puta Pridvorica – Devići Junska nagrada dodeljena je i dopsinuku Prve televizije i vlasniku Glasa zapadne Srbije, novinaru Gvozdenu Nikoliću.

1623860501ivanjica-volun-dan-osptine-ivanjica-fotorina9

„Uvek sam radio, davao sve od sebe, ali ne očekujući priznanja i pohvale. Ali, svakako da prija i to malo pažnje i dovoljna je jedna čarobna reč, a to je hvala. Napamet znam sve ove planinske vrleti i potoke, delio sam sa ovim vrednim i časnim ljudima i tugu i radost. Medije zbog toga i doživljavam kao nešto sto je u službi naroda, i velika spona između građana i vlasti. Nikada nisam ni jedan medij nisam zloupotrebio iako iskreno u mojim rukama, i na obrazu i savesti imam možda i previše, ali jesam upotrebio da pomognem svetu i državi, jer to je pre svega Srbija koja postoni i koja se neizmerno voli. Ovo veliko priznanje delim sa mojom redakcijom Glasa zapadne Srbije, novom agencijom RINA i Prvom srpskom televizijom“, izjavio je Nikolić.

Junska nagrada za izuzetnu angažovanost za saniranje putne ifrastrukture nakon katastrofalnih poplava, ali i zbog realizovanja kapitalne instvesticije, koja podrazumeva asvaltiranje i prošiirenje puta Pridvorica – Devići dodeljena je i ministru saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislavu Momiroviću.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar