Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potresna ispovest oca ubijenog Miloša Mileusnića: Želim da me više nema jer Miloš iz groba neće izaći!

post-title


Glavni pretres je prekinut nakon nekoliko minuta, budući da je odbrana podnela podnesak na 35 strana u kojem osporavaju veštačenje

U Višem sudu u Beogradu, danas je odloženo suđenje Neđeljku Đurović (31), za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), koji je ubijen 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića!

Naime, glavni pretres je danas prekinut nakon nekoliko minuta, budući da je odbrana podnela podnesak na 35 strana u kojem osporavaju veštačenje, a suđenje će se nastaviti 26. avgusta.

Takođe, odbrana je izjavila da je veštak, fizikohemičar po struci i da se bavi hemijskim pitanjima, te da njegovo veštačenje nema veze sa strukom.

Reporter portala 24sedam je razgovarao sa ocem ubijenog Miloša, Goranom Mileusnićem, koji je u ispovesti za naš portal kazao da ceo proces traje predugo i da želi što pre da se završi.

– Moj sin iz groba neće izađi, to mi je jasno, jer smo ga zauvek izgubili. Svakog dana odlazim na grob i palim sveće. Svirepo je i krvnički ubijen, a nikom ništa nije skrivio. Onog monstruma su se odrekli i majka i otac, tačnije, poslali su ga za Beograd i kupili mu stan, jer takvo ponašanje i nevaspitanje niko neće da trpi – objašnjava Mileusnić vidno uznemiren.

Dodaje da mu je postalo mučno, to što se suđenje često odlaže.

– Ovo suđenje je sedam puta odlagano iz raznih razloga. Čudi me da Đurović nije snosio nikakvu kaznu zbog toga, jer se nije pojavljivao. Predugo traje cela ova agonija i jako je teško. Mislim da oni hoće da idu na drugostepenu apelacionu odluku suda, zato se i bave ovim procedurama i osporavanjima i odlažu, to im je zapravo taktika. Međutim, ovde je sve odavno jasno – ističe Mileusnić.

Navodi da će mu zauvek ostati urezan u sećanju 27. januar, kao datum kada je izgubio sina.

– Taj dan sam zauvek zapamtio. Gledao sam u tom trenutku turnir u Melburnu kada je igrao Novak Đoković. Zapravo, pozvao me je prijatelj, i kada mi je rekao, nisam znao šta ću – objašnjava Mileusnić.

Upitan da prokomentariše, šta očekuje od današnjeg suđenja, slegao je ramenima i kazao da će dobiti infarkt od ogromnog stresa.

– Očekujem da ću dobiti infarkt i da me više neće biti. Ne znam šta da kažem. Da mogu presudio bih mu. Dao bi mu 40 godina zatvora, a prvih deset godina da se “kiseli”, jer bi tek tada shvatio šta je uradio. Mislim da on ni ne zna gde se nalazi, nekako sam stekao takav utisak – navodi Mileusnić.

Podsetimo, na prvom snimku, koji je uzet sa kamere sa zgrade u Dimitrija Tucovića, ulici u kojoj se dogodilo ubistvo Mileusnića, u 5.44 ujutru, vidi se osoba koja se kreće ulicom, u tamnoj trenerci i svetloj jakni.

Konstatovano je da drži nešto u desnoj ruci, ali da zbog udaljenosti kamere ne može da se opazi šta.

– Nisam siguran da sam na ovom snimku ja. Jeste ovo moja jakna, ali je hod netipičan za mene i za te vremenske uslove – izjavio je tada Đurović.

Takođe, spomenuo je da je moguće da se u ruci nalaze ključevi koje je spominjao u odbrani, a kada ga je sudija pitala zašto to pominje kada je rekao da nije on na snimku, Đurović je dodao da se kretao drugim, gornjim ulicama, Dalmatinskom i Vojvode Brane.

Drugi snimak sa kamere iz Dimitrija Tucovića prikazuje osobu koja ulazi s desne strane u prostor zgrade, takođe u tamnoj trenerci, sa belom aplikacijom na levoj nogavici, i zimskoj svetloj skijaškoj jakni. Zbog položaja kamere, ne vidi se lice osobe. Sudija je konstatovala da se na snimku vidi kako osoba staje i da u desnoj ruci drži nož.

Đurović je nakon ovog snimka rekao da nema patike kakve se vide na osobi na snimku.

Na trećem snimku koji je uzet sa kamere sa zgrade u Ulici vojvode Brane, u 6.15, sudija je rekla da se vidi kako kolovozom prolazi osoba koja je obučena u tamnu trenerku i svetlu jaknu, a koja se tokom kretanja osvrće unazad.

Neđeljkov advokat rekao je da ne može da se vidi da je osoba u trenerci i da se zbog ugla kamere osoba ne može identifikovati.

– Ja vidim samo nekog čoveka koji prolazi normalnim hodom. Ne mogu da se izjasnim da li sam to ja ili ne. Jedino što uočavam je da je lice obučeno u crni deo trenerke, dok na prethodnom snimku taj deo odeće ne deluje tako jasno crno – rekao je optuženi Đurović.

Sledeći snimak je iz prodavnice u Dalmatinskoj ulici, a optuženi je potvrdio da je on na snimku.

– Slažem se da sam ja na ovom snimku. Jasno se vidi da sam u crnoj trenerci i beloj jakni sa sivim šarama – rekao je Đurović.

Na jednom od ročišta saslušana su i dvojica svedoka, pripadnik UKP Goran Vidaković i službenik kriminalističke tehnike Miloš Popović.

Vidaković je ispričao da je bio na licu mesta kada je vršen uviđaj. Na pitanje advokata koje činjenice su ih dovele do Neđeljka, Vidaković je objasnio da su obavili razgovor sa svedocima koji su dali opis izvršioca, kao i da su obavešteni iz PU Palilula da su zbog incidenta u Poštanskoj štedionici priveli pa pustili osobu koja odgovara opisu, a kojoj su bile krvave ruke i krvava jakna, i da je tako počeo njihov rad.

Vreme se, kako je rekao, poklopilo sa vremenom kad je počinjen zločin, i to je bilo dovoljno da ga uhapse. Njemu se obratio i optuženi, koji mu je najpre zahvalio na pristojnosti tokom perioda koji je proveo u policiji.

– Da li se sećate da ste me presvlačili? Da sam sedeo go po pola sata? Da sam držan u jednoj garderobi, pa u svojoj? – upitao je Neđeljko.

Vidaković je rekao da je Neđeljko zatečen u garderobi za koju su imali opis da ju je imao na sebi u vreme izvršenja krivičnog dela. Njegovu garderobu izuzela je krim-tehnika, a traženo je da mu se donese nova garderoba i on ju je obukao.

– Pogledaj me u oči i reci da smo te maltretirali – rekao je Vidaković Đuroviću, i dodao da mu je ukazana i lekarska pomoć zbog posekotine, kao i da nije tačno da je sedeo go u policiji.

Sudija je tražila od Vidakovića da se izjasni na navode optuženog da su mu dali da dotakne nož.

– Ja nisam bio na licu mesta kada je pronađen nož, bio sam u kancelariji. To nema veze sa životom. Koliko ja znam, on je ukazao na mesto gde je bio nož i on nas je tamo odveo i pokazao ga – kaže Vidaković.

Inače,Ðurović, kojeg su mediji prozvali “ubica sa Tvitera”, u februaru je na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića.

Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva tereti se za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan. Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

24sedam



Komentari

Igor juric u pokusaju...Neka se javi Dijani H.da ga podseti sta trebacda isprica.

Zozon

12.07.2021 14:47



Lazes.Nedjeljko nema stan u bgd i u petak je bio na poslu pored mene.Ima u Po.A Sto se Nedja posvadjao sa direktorom svoje firme zbog posete Daneta Hrkalovica.E pitaj se ti ko stoji iza ubistva i koja grupacija navijaca i odakle.

Pozarevljanin Rio

12.07.2021 10:13



A jel slucajno zna jel Filip uspeo kod Katarine.I kako je sina poslao u 24 godini da studira.Sest godina kasnio sa tim i sklonio je sina on.Ma fina deca.

Cacanin

12.07.2021 09:40



Neka tata objasni sto je svog sina poslao da 'STUDIRA U BGD u 24 godini.Valjda se studira u 18 toj.Doktor nije imao pare pavzbog toga.Svi. mu se smeju jer znaju da je ubica bio na sahrani.E navijaci prosla su vam Dijanina vremena.

Cacanin

12.07.2021 08:12


Ostavite komentar