Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sabor trubača ove godine vraćamo korenima: Dejan Petrović bez dinara novčane nadoknade prihvatio da bude muzički urednik najveće smotre limenih instrumenata

post-title
Foto: RINA


Lučani - S obzirom na to da ove godine dragačevski Sabor trubača slavi svoj jubilej i 60 godina dragih saboraških uspomena koje su stvarane decenijama unazad, organizatori su doneli odluku da ove godine imenuju velika imena kako bi svojim znanjem doprineli održavanju nivoa i kvaliteta ove nadaleko čuvene manifestacije.


Za reditelja Sabora izabran je Živorad Žika Ajdačić, reditelj i dramski pisac i Dejana Petrovića, priznatog umetnika i majstora trube.


„Pokušaćemo da Sabor trubača vratimo na viši nivo i korenima, onom izvornom što Sabor trubača i jeste. Konkertno, Sabor ćemo posvetiti trubi, zajedno sa Žikom Ajdačićem, organizatorima iz Beograda i ljudima iz Doma kulture u Lučanima razmatraćemo kako će program da izgleda. Vraćamo sve na nulu, razmotrićemo sve nedostatke i mane i nadamo se najboljem. Inače, ja ovo radim honorarno, bez ikakve nadoknade, jer osećam ličnu obavezu i kao neki vid zahvalnosti”, rekao je za RINU Dejan Petrović, majstor trube.


On je dodao da je u planu da se već odmah od septembra krene sa realizacijom za Sabor trubača sledeće godine.


RINA



Komentari

Propala manifestacija

Krtac

20.07.2021 23:49


Ostavite komentar