Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Inovativne metode čačnske startap kompanije „Natura Eco” (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U konferencijskoj Sali NTP Startap centra održano je predavanje tima i tehnologije koju razvija inovativna startap kompanija ,,Natura Eco“. Tim ,,Natura Eco“  bavi se razvojem rešenja u okviru aditivne industrije, a osnovni cilj kompanije je da integriše 3D štampače u što veći broj industrija.

Kompanija ,,Natura Eco”  proizvela je prvi 3D štampač u istočnoj  Evropi za štampanje betonskih elemenata. Njen osnivač Nikola Rakić kaže da je osnovna ideja bila da se savremenom tehnologijom pomere standardi u građevinarstvu.

,,Motiv je bio da klijentima ponudimo čistije gradilište, kvalitetniji materijal, koji manje zagađuje okolinu, a dobijamo I rezultate da je do 5 puta čvršći beton u odnosu na klasičnu gradnju”, istakao je direktor kompanije ,,Natura Eco“, Nikola Rakić.

Prvi objekat u Čačku biće prezentovan javnosti u oktobru, a ovakve metode mogu biti primenjene i u drugim granama industrije, budući da imaju brojne prednosti.

Priliku da se upoznaju sa načinom rada inovativne startap kompanije ,,Natura Eco” dobili su učenici srednjih škola kojima će ovo iskustvo pomoći u budućoj profesiji.

,,Imamo zainteresovane učenike Tehničke škole, koji će u budućnosti raditi slične poslove. Dobro je da se već sada upute u inovacije koje ih očekuju“, rekao je direktor NTP, Mirko Pešić.

U zemljama kao što su Danska, Nemačka i Kina, štampani objekti već postoje. Mladi tim kompanije ,,Natura Eco“ ipak planira da nastavi rad u Srbiji. Zadovoljni su interesovanjem klijenata, a očekuju da će vremenom biti i veće, s obzirom da je cena objekta u sivoj fazi bez stolarije i instalacija oko 195evra po kvadratu.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar