Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Završeno igralište u Gradskom parku u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Press služba


Opština Gornji Milanovac aplicirala je na konkurs Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sredstva koja se dodeljuju za meru koja se odnosi na –Unapređenje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj dece u opštini Gornji Milanovac, kroz rekonstrukciju dečijeg igrališta u skladu sa važećim standardima.Radovi na uređenju dečijeg igrališta u gradskom parku koji su započeti krajem avgusta su završeni. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je tom prilikom obišao igralište, koje je od danas u upotrebi.

- Kao što vidite, završili smo još jedan projekat zajedno sa Ministarstvom državne samouprave i lokalne samouprave. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim i Ministarstvu i Vladi Republike Srbije koji su zajedno sa Opštinom Gornji Milanovac odvojili novac da se napravi jedno ovakvo igralište za svu našu decu. Bila je raspisana javna nabavka na 8 miliona i 200 000 dinara, posle koje je najjeftiniji ponuđač za 6 miliona i 500 000 dinara uspešno odradio posao, a za ostatak novca je planirana nabavka određenog mobilijara za novo igralište - rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Kovačević je najavio obnove i drugih igrališta za decu, kao i izgradnju novih. Kako je naveo, Opština je već poslala Ministarstvu državne samouprave i lokalne samouprave pregled svih dečijih igrališta na teritoriji Gornjeg Milanovca, tako da se očekuje podrška i po tom pitanju.

Od danas naši najmlađi mogu da uživaju na novim spravama u parku. Postavljeni su multifunkcionalni rekvizit - igraonica i penjalica „Piramida“, ljuljaška „Orlovo gnezdo“, klackalica sa dva sedišta, dve njihalice na opruzi i inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom, a kako bi igra bila bezbedna  tlo je  popločano elastičnom gumenom podlogom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar